Para-tafeltennisster Frederique van Hoof

Para-tafeltennisster Frederique van Hoof is er niet in geslaagd de Costa Brava Open te winnen. In de finale van het enkelspel verloor ze van de Noorse Aida Dahlen in drie sets. Ook Jean-Paul Montanus haalde de finale in het enkelspel.

Van Hoof won op weg naar de finale verrassend van de nummers 3 en 4 van de wereldranglijst. De 22-jarige Helmondse is zelf nummer 8 op de lijst in haar handicapklasse (F8). Wereldranglijstaanvoerster Dahlen klopte de Nederlandse met duidelijke cijfers: 11-6, 11-9 en 11-4. Van Hoof won eerder nog zilver in het teamtoernooi op de Paralympische Spelen in Tokio.

Jean-Paul Montanus ging na een lang en spannend duel onderuit tegen Israel Pereira Stroh. Alkmaarder Montanus (30 jaar) nam in de finale in zijn handicapklasse (M7) nog wel een 2-1 voorsprong in sets, maar de Braziliaan was daarna de betere. Stroh versloeg in de halve finale ook al de Nederlandse Yannick Paredis, in een minstens zo spannend duel, met 3-2 in sets. Roy van der Burg moest net als Paredis genoegen nemen met brons, nadat hij in de M8-klasse verloor in de halve finale.

Fotograaf is: Ilse Schaffers

Tekst: parasportjournalist Robin Wubben

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.