Op de Yuverta school op de Scheepsboulevard was het een week lang genieten voor enkele leerlingen. Zes leerlingen deden mee aan The Healty Snack Challenge die plaats vond van 11 tot 14 oktober.

Het was een uitdaging voor de (MBO) leerlingen om een nieuwe snack te ontdekken en te creëren. Daar kregen zij vier dagen voor en op de laatste dag beoordeelden drietal juryleden de resultaten die alles zouden proeven en keuren voor een goed resultaat. De winnende snack zou dan gepresenteerd worden in de Pop Up Store Food in de passage waar studenten de presentatie verzorgden.

En na vier dagen konden er enkele snacks gekeurd worden. Ter informatie: Noten avocado toast, Havermoutwafels met bosbessenijs, Havermout vlam cakes, Pastinaak power snacks met courgette en lente-ui, Zoete aardappelchips, de Veggie donut, de Champiloen met tombisaus, Kerrieflappen met appel en de Power sweet balls. Vreemde namen maar met een heel interessante smaak.

Op de finaledag was de presentator Joop Vos, die het geheel aan elkaar sprak en de jury begeleidde. Onder toeziend oog van Dirk van Ledden van Food Tech Brainport en Saskia Martens (programma) bekeken de juryleden tafel voor tafel waar de snacks op stonden uitgestald en uiteraard proefden, bekeken en soms ook roken zij alles. Want er waren ook kruiden gebruikt die het gerecht juist zo interessant maakten. Het was dus niet verwonderlijk dat er iemand van Huybregts in de jury zat. En de leerlingen die de snacks gemaakt hadden keken dus met spanning toe wat de jury zei over hun gerecht.

Na een halfuurtje waren de juryleden klaar en gingen ze vergaderen over de punten en natuurlijk welke snack de uiteindelijke winnaar werd. De spanning was te snijden en vooral toen de juryleden weer arriveerden. De juryleden gaven eerst een mening over de snacks, de smaak en de uitstraling van de snack. Toen kwam het verlossende woord. De winnaar werd uiteindelijk de Pastinaak Power snack met Courgette, lente-ui en Pastinaak van de leerlingen Gwen en Lotte. Deze snack is dus te bewonderen in de Pop Up Store Food. Een verrassende combinatie die men beslist moet proeven. Dus zaterdag was het best wel druk bij de Pop Up Food store. Vooral veel nieuwsgierige mensen die van de snack hadden gehoord kwamen proeven. de studenten hadden het erg druk met uitdelen maar vooral uitleg geven van de snack. Ook waren er kinderen die de snack lekker vonden. Het was dus weer een geslaagd evenement….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.