Perron 3 neemt afscheid van familie Bakker

Erik en Joke Bakker, drijvende krachten achter Buurthuiskamer Perron 3,  zetten een punt achter hun werkzaamheden in Helmond. Het echtpaar gaat emigreren naar Gran Canaria waar ook hun kinderen wonen. Het Leger des Heils heeft het echtpaar afgelopen woensdag in het zonnetje gezet vanwege hun verdiensten.

Erik Bakker werkte al acht jaar voor ‘het Leger’ voordat hij het project Perron 3 startte in 2016. Zijn vrouw Joke Bakker zat ook in het kernteam van Perron 3. Beide staan bekend om hun vriendelijkheid en hun luisterend oor. Joke bedacht en verzorgde met overige vrijwilligers allerlei activiteiten. Onder andere de Alpha-cursus koken waarbij iedereen welkom was om deel te nemen.

Dominee

Erik was de laatste jaren een gevangenisdominee geworden. Inmiddels met pensioen wilde hij met zijn vrouw een nieuw leven beginnen. En naast genieten van een welverdiend pensioen gaat Erik er werken als pastoraal Gezant van het ministerie van Buitenlandse zaken. In deze rol gaat hij Nederlandse gevangenen bezoeken.

Perron 3

Buurthuiskamer Perron 3 blijft gewoon bestaan. Van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 16.oo uur zijn ‘de huiskamer van Brouwhuis’ en de winkel voor tweedehandskleding geopend.

Verslag en foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *