Perry Vermeulen is erg geïnteresseerd in het erfgoed van de 2e WO. Nederland viert dit jaar de 75-jarige herdenking van de bevrijding. Afgelopen zomer reed Perry de fietstocht van 400 km. die is uitgezet door de organisatie van Death Valley De Peel. Met veel enthousiasme stippelde hij zelf een route uit van 1000 km langs memorabele plekken.

In een interview met het team van Omroep Helmond/DitisHelmond vertelt Perry Vermeulen over zijn ervaringen tijdens de fietstocht. ‘Je kunt door de hele provincie Brabant fietsen en daarbij kom je allerlei erfgoed uit die tijd tegen: bunkers, huizen met kogelgaten en je ziet ook steeds meer herdenkingsmonumenten en plekken waar struikelstenen zijn aangebracht.’

De verhalen die bij die plekken horen hebben veel indruk gemaakt op Perry. Zoals de verhalen over de gezinnen, zelfs met kleine kinderen die werden afgevoerd naar de kampen. Het herdenkingsmonument van de twee burgemeesters die werden geliquideerd dat naast het fietspad langs het kanaal naar Someren te zien is. Ook het museum in Overloon is een plek waar Perry vele keren is geweest en waar men een fietsbrug heeft gebouwd en waar je nu ook met de fiets kunt komen. Als alles volgens plan verloopt wil Perry zelfs een boek gaan schrijven over zijn ervaringen.

Meer informatie over Death Valley De Peel vind je hier: Death Valley De Peel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *