Petra de Kam vertrekt bij Veiligheidsregio

Petra de Kam stopt op 1 november als directeur bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Ze is door de ministerraad benoemd als plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het bestuur van de Veiligheidsregio gaat op zoek naar een opvolger.

“Tot onze spijt gaat Petra ons na 4,5 jaar verlaten”, zegt bestuursvoorzitter Jeroen Dijsselbloem van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. “We hebben grote waardering voor wat zij samen met de hele organisatie heeft gepresteerd. Tijdens heftige crises als corona en de vluchtelingenopvang had de Veiligheidsregio een belangrijke rol, met haar aan het hoofd.”

Waardevolle periode

De Kam vertrekt met een tevreden gevoel bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost: “Ik kijk terug op een waardevolle periode, waarin ik samen met de organisatie en het bestuur heb kunnen werken aan het verwezenlijken van de visie van de Veiligheidsregio.”

Ambities

Haar nieuwe functie bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sluit volgens Petra de Kam goed aan op haar ambities voor de toekomst: “Ik ben blij met de benoeming en heb er zin in. Soms komen er kansen voorbij op onverwachte momenten. Dit is zo’n kans die ik niet kan laten liggen. Het werk dat het ministerie doet spreekt me aan en heeft een enorme maatschappelijke impact en urgentie. Dit vraagt om een verdere ontwikkeling van het ministerie. Ik wil daar graag aan bijdragen.”

Foto: Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *