Peuter4daagse bij Kinderdagverblijf De Bereboot

Kinderdagverblijf De Bereboot doet voor het eerst met 105 kinderen mee aan de Peuter4daagse van 7 tot en met 10 juni. De peuters lopen gedurende vier dagen een rondje van minimaal een kwartier rondom de eigen opvanglocatie en verdienen zo de officiële Peuter4daagse medaille. Ook peuters die geen gebruik maken van de opvang van De Bereboot, mogen meelopen.

De afgelopen jaren kwamen in Zuid-Limburg duizenden peuters in beweging tijdens de Peuter4daagse. Vanwege dat succes besloot JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) in samenwerking met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) de Peuter4daagse ook landelijk aan te bieden.

Doel

Het doel van de Peuter4daagse is dat de pedagogisch medewerkers met de peuters ontdekken dat bewegen leuk is. Tijdens deze vier dagen staat het belang en plezier van bewegen centraal. Maar Kinderdagverblijf De Bereboot besteedt ook aandacht aan gezonde voeding.

Feest

De Peuter4daagse bij Kinderdagverblijf De Bereboot wordt een feest. Zo zal Kapitein Beer van de Bereboot het startschot voor de Peuter4daagse geven. Na iedere wandeling krijgen de peuters een stempel op hun stempelkaart. Op de dagen dat zij niet op de opvang zijn, lopen zij thuis met hun ouders, of sluiten met hun ouders aan bij De Bereboot. Zo worden ook ouders bij de Peuter4daagse betrokken. Op de laatste dag ontvangen de peuters hun medaille.

Peuters van buiten de opvang dienen vooraf aangemeld te worden via lidian@bereboot.nl.

Week van de Gezonde Jeugd

De Peuter4daagse bij Kinderdagverblijf De Bereboot vindt plaats tijdens de Week van de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni 2022). De Week van de Gezonde Jeugd is een initiatief van JOGG. In deze week wordt er extra aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen.

Kijk voor meer informatie op: www.peuter4daagse.nl

Kinderen aan de wandel tijdens jubileum in 2020 (Archieffoto DiH)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.