Het is lange tijd stil geweest, maar nu zouden muziekgezelschappen toch weer van zich mogen laten horen, als de voorwaarden die er zijn gesteld bij de persconferentie van vrijdag, voldoende in acht zouden worden genomen.

De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, had daarom het idee opgevat om op 5 locaties in Helmond, hun muzikaal geluid te kunnen laten klinken, zoals van ze werd verwacht, na overheids overleg. Het weer hadden ze aan hun zijde en het publiek kwam op het mooie harmoniegeluid af en nam plaats op de stoelen die door de werkploeg ter plaatste waren neergezet, zoals afgesproken.

Op deze manier wilden ze heel Helmond, tussen West en Oost laten mee genieten, van hun mooie muziek. Vanaf de Markthal in Brandevoort ging het gezelschap naar via Mierlo-Hout naar het Elkerliek ziekenhuis. Hierna ging het verder naar de wijk Dierdonk bij de AH, om ten slotte te eindigen in de Kasteeltuin.

Er werd een aanhanger vol met stoelen meegesleept en die werden op alle concert locaties uitgezet om het publiek zit gelegenheid te bieden. Op alle locaties zorgde de Stadsharmonie Phileutonia, voor vrolijke muziek en een enthousiast publiek dat hun verwelkomde. Het was nu weer niet toegestaan, maar anders had er voor deze of gene nog wel een dansje ingezeten. Dit bewaren we dan maar weer voor een volgende keer, als de corona opleving weer is gesust.

Het was voor het orkest best een zware dag, met 5 concerten van ruim een half uur en dan ook nog snel met de fiets tussen de locaties verplaatsen. Het is een compliment waard, voor jullie geleverde prestatie, om in zo’n korte repetitie tijd weer zo’n mooie dag te presenteren.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.