De zuidkant van Helmond heeft er lang op moeten wachten, maar hij is er gekomen. De ambachtelijk snackbar Pieperz van uitbater Ronald van Thiel is een feit.

De Annawijk en Suytkade kunnen van dichtbij gaan genieten van de snacks van Pieperz. De onder andere vers gesneden friet van deze snackketen is vanaf 31 juli in Helmond verkrijgbaar. Ronald van Thiel heeft op zaterdag een proefdraaidag en op zondag 1 augustus is hij voor ‘het eggie’ open. Er zijn ruim voldoende zitplaatsen aanwezig  en wie het leuk vindt om aan de rand van een aardappelveld te zitten, kan daarvoor op de  bovenverdieping plaats nemen. Snackbar Pieperz  Helmond zit in het oude koetshuis van Van Gend & Loos langs het spoor aan de Binnen Parallelweg. Ronald ziet de locatie in de buurt van het station, bedrijven en kantoren en tussen Suytkade en het centrum als een mooie plek voor een ambachtelijke frietzaak. Bovendien, gaat hij als het gewenst is, op Suytkade en de Annawijk bezorgen. Dit gebouw was in het lange verleden onderdeel van de gebouwen van Van Gend & Loos, waarin nu voortaan Loods 20, het EDAH en Orgelmuseum in gevestigd zijn. De beide musea zullen als we niet weer door een nieuwe pandemie worden verrast, in september open gaan.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 6 reacties

 1. Gert H.M. Bouten Reply

  Dank voor deze mooie en overzichtelijke fotorapportage. Met de realisering van Pieperz is weer een stukje nostalgie aan Helmond toegevoegd. Ik weet nog dat van Gend & Loos met paard en wagen een pakketdienst verzorgde.

 2. Jolueri Reply

  We kunnen niet wachten om te komen. Zijn een echte liever van pieperzz. En dat die dan net nu in Helmond komt is alleen maar heel fijn.

 3. Rikie van Helvert-Ansems Reply

  Zijn al binnen gelopen op zaterdag ,ziet er geweldig uit .
  Gaan vast iets halen daar ipv uit de Airfryer

  Groetjes ,
  Rikie van Helvert

 4. Ruud Reply

  Wij zijn echte Pieperz fans. Super fijn dat deze nu in Helmond zit! Ga zeker vaak een bezoek brengen.

 5. Anna Reply

  Onvriendelijke eigenaar komt dwingend over m.a.w snel bestellen en liefst drank erbij. Je friet is apart, lekker maar veel te weinig. Werk aan een klantvriendelijke houding.
  Gewoon weer naar snackbar van Hamsvoort (aan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *