Piet houdt het voor gezien

Piet houdt het voor gezien. Nee, niet piet van Sinterklaas, maar Piet Ebisch van de markt. De Helmondse markt om precies te zijn. Op 1 januari 2024 stopt hij met zijn werk als marktmeester. En dus namen een paar pieten samen met wijkreporter Hans Choufoer alvast afscheid van hem.

Iedereen die in Helmond naar de zaterdagse markt of de kermis gaat, kent hem of heeft hem wel eens ooit gezien en gesproken. Piet van de markt. Zo wordt hij vaak genoemd, zijn naam is echter Piet Ebisch. Hij woont in Panningen, waar hij ook nog marktmeester is. Elke zaterdagmorgen is Piet op de Markt bij de markt te vinden. Vaak ook midden in de nacht. Maar Piet houdt het dus voor gezien.

Piet is een perfectionist wat zijn werk betreft. ‘s Nachts bekijkt hij de plekken die de kraamhouders toegewezen krijgen om hun kraam of kramen op te zetten. Dan controleert hij ook of er geen auto’s geparkeerd staan op de marktplaatsen. Op de kermisdagen is Piet her en der te vinden, hij loopt dan altijd zijn rondjes met een grote lach op zijn gezicht. Ik ken hem al erg lang en hij heeft altijd wel tijd voor een praatje. Maar zit hem niet dwars, want dan is het een taaie. Als marktmeester heb je dan ook behoorlijk wat verantwoordelijkheden. En die neemt hij behoorlijk serieus.

Piet begon in Helmond op 30 mei 2005. In al die jaren heeft hij het nodige gezien, gehoord en meegemaakt. Hij gaat nog door tot 31 december, maar dan is het welletjes. Een aantal pieten die in de stad liep, nam vandaag al even afscheid met de woorden: “Piet, we zullen je missen….”

Niet alleen de pieten, maar iedereen die hem kent, zal zijn humor en grapjes gaan missen. Samen een kopje koffie drinken is binnenkort verleden tijd. Piet, de pieten en ik wensen je veel succes en geluk in de toekomst en natuurlijk in goede gezondheid.

Foto’s en verslag: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *