Pieter Van Wetten, directeur van Kindcentrum Dierdonk, zit veertig jaar in het onderwijs. Woensdag werd hij door de leerlingen en het personeel van de school, waar hij in 1996 startte, uitgebreid in het zonnetje gezet. 

Feestelijke dag

De basisschool had alles in het werk gesteld om ‘hun’ directeur te verrassen. “En dat is ook vrij aardig gelukt”, zo liet Van Wetten weten voor de camera van Dit is Helmond.

Leerlingen maken speciaal lied

De leerlingen ontvingen op de feestelijk versierde school de directeur met een zelfgemaakt lied. In de ochtend liep Pieter van Wetten alle klaslokalen binnen, want elke klas had wel iets moois voor hem gemaakt. In de middag was er een receptie waar familie, genodigden en oud-leerlingen hem overlaadden met cadeaus.

Donaties voor school in Thailand

Er werden ook donaties gedaan. Daarvoor had Van Wetten een goede bestemming: de Ban Thalat School in Thailand. Een project van collega Mia Deckers- Saengchai die recent is overleden. Binnenkort wordt het bedrag overhandigd aan haar echtgenoot die het mee zal nemen naar Thailand. De dag werd afgesloten met een samenzijn met leerkrachten en medewerkers van Kindcentrum Dierdonk, zoals de school vandaag de dag officieel heet.

Bijna genieten van pensioen

Nog een jaar heeft Pieter van Wetten voor de boeg. Volgend jaar, in oktober 2024, wordt hij 67 jaar. “Dat lijkt me een mooie mijlpaal om de school waar ik in 1996 begon vaarwel te zeggen en met echtgenote, kinderen en kleinkinderen te gaan genieten van de vrije tijd”, aldus de jubilerend directeur.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *