Pijlen op het fietspad tegen spookfietsen

Op vier drukke fietsplekken in Helmond staan sinds kort op de fietspaden pijlen en duimpjes geschilderd. Deze zijn geplaatst om spookfietsen tegen te gaan. Wie op de goede weghelft fietst ziet namelijk een duimpje omhoog. En wie op de verkeerde weghelft fietst, is aan het spookrijden en ziet daarom het duimpje omlaag.  

Spookfietsen is hinderlijk, maar ook gevaarlijk

Fietsers kunnen met elkaar in botsing komen, en afslaande auto’s zijn niet bedacht op fietsers vanaf de ‘verkeerde’ kant. De gemeente doet onderzoek naar spookfietsen. Zij kijken daarbij kritisch naar de fietspaden. Bijvoorbeeld of ze het fietspad of de verkeerslichten op een logischere manier kunnen inrichten. Ook inwoners kunnen locaties melden waar het goed zou zijn om de fietsinfrastructuur aan te passen. Dit kan via www.helmond.nl/melding.

De pijlen staan op 4 plekken

De pijlen en duimpjes zijn te vinden aan de noordzijde van de Julianalaan, op twee plaatsen bij de Julianabrug en bij de Aarle-Rixtelseweg. Daarnaast staan ze op twee plekken op het fietspad aan de westzijde van de Kanaaldijk Noordwest tussen Nedschroef en de kruising met de Julianalaan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *