Plant ook een boom: IVN Helmond deelt gratis boompjes uit

We weten het allemaal: Nederland is het dunst beboste land van Europa. Slechts 7% van ons toch al zo kleine landoppervlak is bedekt met bos. En dat terwijl we bos zo hard nodig hebben, want het vangt heel veel CO2 af, het slaat heel veel fijnstof op en vooral: bos produceert enorm veel zuurstof. Daar willen we graag wat aan doen en “we” dat is om te beginnen ons provinciebestuur. Brabant wil in 10 jaar tijd 40 miljoen bomen planten om ontbossing tegen te gaan. Met ‘Plan Boom’ dragen de Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant hier graag aan bij. Voor burgers is er nu een kans om ook mee te doen. Plant ook een boom! Ook in Helmond kan dat.

De plantactie door Brabantse vrijwilligersgroepen is een van de succesvolle deelprojecten om dat aantal te behalen: PlanBoom. Het afgelopen jaar zijn er al ruim 40 duizend bomen in Brabant aangeplant. Eigenaren van echt grote tuinen konden gratis bomen afhalen voor eigen toepassing.

Dit jaar richt men zich op de “gewone” stadstuinen zoals velen die hebben rond het huis. IVN-Helmond heeft zich aangemeld voor PlanBoom 2021. Iedereen kan op zaterdag 27 november bij het IVN een of meer boompjes komen afhalen voor eigen tuin. Er liggen op die dag 1000 stuks klaar om gratis weg te geven en ze kunnen makkelijk achterop de fiets of in de auto-kofferbak want ze zijn nog maar 1 meter hoog. Ze zijn enkele dagen eerder uitgegraven bij de boomkweker en opgehaald door IVN-vrijwilligers.

De uitdeelactie vindt plaats bij het Tiny Forest in het Goorlooppark, vlakbij het spoor naast speeltuin Helmond-West van 10 tot 14 uur. Natuurlijk staat daar de bekende IVN-tent, is er voor ieder een gezellig bakkie en geven tips en verdere informatie aan alle belangstellenden. Door mee te doen draagt ook jouw tuin bij aan een groenere en frissere leefomgeving. Haal de natuur dichterbij, plant ook een boom.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *