Platform maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen

Maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemers in Helmond die zich inzetten om Helmond duurzamer en socialer te maken kunnen zich gratis aanmelden op MAEX.nl. De gemeente Helmond biedt dit platform aan, zodat maatschappelijke initiatieven zich op een makkelijke manier kunnen presenteren. Initiatieven creëren hun eigen profiel waar ze o.a. hun maatschappelijke impact kunnen laten zien. Ze worden geholpen met hun zichtbaarheid en het maken, meten en managen van hun impact. Inmiddels hebben 55 Helmondse initiatieven zich aangemeld.

Het HomeComputermuseum, Groei&Bloei Helmond, Stichting Energiehuis Helmond, NeiSkoen, Tiendas Diferentes en stichting Lief: dit zijn slechts enkele van de vele maatschappelijke initiatieven in de stad. Lokale initiatieven als deze dragen allemaal bij aan het behalen van de 17 Global Goals: duurzame en sociale ontwikkelingsdoelen. Initiatieven betekenen veel voor bijvoorbeeld welzijn en gezondheid, klimaat, eenzaamheid, armoede, integratie en duurzaamheid. Ze dragen bij aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. Een platform om zichzelf te presenteren en een handige methode om hun maatschappelijke impact te meten was nog niet beschikbaar. Daarom is de gemeente Helmond een samenwerking gestart met het platform MAEX.

17 doelen om van de wereld een betere plek te maken

Doelen zijn bijvoorbeeld: geen armoede, goede gezondheid en welzijn, verantwoorde productie en consumptie en eerlijk werk. Het zijn wereldwijde afspraken over duurzame ontwikkeling. In 2030 moeten belangrijke stappen zijn gezet naar een eerlijkere verdeling van welvaart en welzijn en een schonere, gezondere en veiligere wereld voor iedereen. Ook binnen Helmond wordt aan deze doelen gewerkt.

MAEX Helmond biedt maatschappelijke initiatieven inzicht en overzicht

Welke maatschappelijke initiatieven zijn er eigenlijk in de stad? Welke waarde leveren ze voor hun omgeving? En hoeveel mensen bereiken ze met welke activiteiten? MAEX Helmond brengt dit allemaal overzichtelijk in beeld. De gemeente Helmond wil deze initiatieven versterken. Voor de stad is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de grote maatschappelijke waarde van initiatiefnemers. Daarom kan ieder initiatief nu een profiel aanmaken op MAEX.nl. MAEX is een landelijk platform. MAEX helpt met het matchen van initiatieven met partners uit de regio, het ondersteunen met kennis en geld en het maken en meten van sociale  impact. Het meten van die impact gebeurt met behulp van de door MAEX ontwikkelde Social Handprint. De Social Handprint is gekoppeld aan de 17 Global Goals. Heeft of kent u een maatschappelijke initiatief? Kijk dan eens op MAEX.nl, zie hoe het werkt, welke voordelen dit oplevert en meld het initiatief aan.

Meer informatie of aanmelden www.maex.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *