Zaterdagavond 10 en zondagmiddag 11 juni had Podium W haar jaarlijkse uitvoering in Het Speelhuis met het muzikaal theaterstuk ‘In de ban van Don Juan’. Dit unieke Helmondse toneelgezelschap bestaat in 2024 alweer tien jaar. 

De tien jongeren van Podium W brachten ‘In de ban van Don Juan’ voor het voetlicht. En ook dit jaar was het theater twee dagen goed gevuld. De enthousiaste cast zorgde opnieuw voor een prachtvoorstelling. De staande ovaties van het publiek waren dan ook meer dan terecht. 

Podium W, wat staat voor Podium West, biedt jonge mensen met een beperking de kans om zich te ontwikkelen op het gebied van spel, dans en zang”, vertelde artistiek leider Lia van Veghel. Muziek, dans en spel worden ‘op maat geschreven’. Er wordt rekening gehouden met de individuele kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden van de jongeren.

Podium W is namelijk ook een platform voor professionals om ‘op maat’ theater te maken voor mensen met een beperking. Deze professionals zijn bezig met het schrijven van het script of het arrangeren van muziek. Maar ook met het maken van de choreografie, het decor en de website.

Vanaf september starten de repetities in de Westwijzer. Dan wordt weer toegewerkt naar twee uitvoeringen in Het Speelhuis. In 2024 wordt het tienjarig bestaan gevierd met een speciale productie. Daarvoor gaan de dames en heren weer hard aan de slag.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *