Podiumbijeenkomst duurzaamheid en energietransitie

Op dinsdag 14 juni organiseert de gemeente Helmond een podiumbijeenkomst over duurzaamheid en de energietransitie. Helmonders zijn van harte welkom om de bijeenkomst in het Dr. Knippenbergcollege aan de Rembrandtlaan 30 bij te wonen.

Er zijn verschillende gastsprekers bij de podiumbijeenkomst. Zo vertellen scholieren van het Dr. Knippenbergcollege waarom duurzaamheid en de energietransitie voor hen belangrijk is. Saskia Visser van de Universiteit van Wageningen gaat verder in op dit thema. De programmamanager van de gemeente Helmond, Danielle Valkenburg, vertelt wat Helmond doet en heeft gedaan aan het verduurzamen van de gemeente.

Robert Aerts, Strategisch Adviseur bij Enexis Groep vertelt over de uitdagingen van het elektranet. Waarna Luuk Wiehink en Justus Donderwinkel van EARN-E vertellen over een mogelijke oplossing voor deze uitdagingen: stabiliseren en balanceren van het elektranetwerk. De mogelijkheden en onmogelijkheden van waterstof worden ook toegelicht door Roland Rooijakkers van RES-MRE.

Na de presentaties is er ook nog ruimte om vragen te stellen aan de gastsprekers.

De inloop start om 19.00 uur op dinsdag 14 juni. Om 19.30 start het officiële programma op het Dr Knippenbergcollege aan de Rembrandtlaan 30. Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden via deze link.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.