Podiumbijeenkomst over economie op 23 februari

Op dinsdag 23 februari organiseert de gemeenteraad een podiumbijeenkomst over de Helmondse economie. Wat zijn de feiten, cijfers en trends? Welke kansen en uitdagingen ziet de gemeente? En hoe kan de gemeente sturen op een goed ondernemersklimaat? Dit webinar start om 20.15 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Tijdens podiumbijeenkomsten laten raads- en commissieleden zich informeren en inspireren door sprekers. Vanwege het coronavirus, organiseert de gemeente de podiumbijeenkomsten nu in de vorm van een webinar. Dit webinar is te volgen via het YouTube-kanaal van de gemeente, via de Facebookpagina’s van de gemeente en van de gemeenteraad of via DitisHelmond tv.

Programma

Het programma start met een inleiding over het huidige economische beleid van de gemeente Helmond. Daarna komen drie externe sprekers aan bod:

  • Pieter Michielsen, directievoorzitter van Rabobank Helmond Peel Noord, vertelt over de Helmondse economische situatie, zowel in lokaal als regionaal perspectief. Ook presenteert hij cijfers van het onderzoeksbureau Rabo Research.
  • Juriën Poulussen vertelt namens adviesbureau STEC groep over trends en ontwikkelingen rondom werklocaties. Waar heeft de ondernemer mee te maken? En hoe kunnen werklocaties gecombineerd worden met meer woningen en stedelijke voorzieningen?
  • Tot slot gaat Frits Rutten, parkmanager van Stichting Bedrijventerreinen Helmond, in op de vraag hoe het bedrijfsleven kan anticiperen op alle ontwikkelingen.

 

Vragen stellen

Gedurende de presentaties kunnen er via WhatsApp vragen worden gesteld. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Na afloop van hun presentaties beantwoorden de sprekers binnengekomen vragen.

Meer informatie

Iedereen kan deelnemen en vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op: helmond.raadsinformatie.nl,  klik in de kalender op 23 februari. Ook de link naar de webinar over de economie is daar te vinden.

Toekomstige besluiten

De gemeenteraad organiseert regelmatig podiumbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten haalt de raad informatie op. Zo kunnen raads- en commissieleden zich een goed beeld vormen van bepaalde onderwerpen. Deze informatie gebruiken zij bij toekomstige besluiten die zij nemen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *