Podiumbijeenkomst over leefbaarheid en veiligheid

De gemeenteraad houdt dinsdag 1 juni een podiumbijeenkomst. Deskundige sprekers informeren over leefbaarheid en veiligheid. Er wordt ook gekeken naar de Helmondse situatie, vanuit het perspectief van woningcorporatie Woonpartners en vanuit de LEVgroep als partner in het Jeugd Preventie Team. Dit webinar start om 20.00 uur en sluit rond 21.15 uur af.

Hoe ziet het programma eruit?

Het programma start met een introductie op het thema door David De Vries, directeur van de gemeente Helmond. Vervolgens neemt bijzonder hoogleraar en lector Pieter Tops de deelnemer mee in de maatschappelijke effecten van criminaliteit en de impact daarvan op leefbaarheid. Hij behandelt vragen zoals: ‘op welke wijze kan dit worden verkleind?’ en ‘wat is er nodig om de weerbaarheid in aandachtswijken te vergroten?’

Wendy van Frederici van woningcorporatie Woonpartners vertelt op welke manier zij dagelijks met partners werken aan de leefbaarheid in Helmondse wijken en buurten.

Tenslotte legt Jasper Ragetli, directeur-bestuurder van de LEVgroep, uit hoe zij samen met partners in het Jeugd Preventie Team werken aan een grotere verbinding tussen jongeren en de buurt, het terugdringen van risicogedrag en het tegengaan van overlast. Vanuit verschillende perspectieven komen aandachtspunten en succesfactoren aan bod.

Webinar volgen

Tijdens podiumbijeenkomsten laten raads- en commissieleden zich informeren en inspireren door interessante sprekers. Maar ook het publiek is welkom om deel te nemen. Dit webinar is te volgen via het YouTube–kanaal van de gemeente, via de Facebookpagina’s van de gemeente en de gemeenteraad of via DitisHelmond tv.

Vragen stellen

Vragen kunnen gedurende de presentaties gesteld worden via WhatsApp. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Na afloop van hun presentaties beantwoorden de sprekers binnengekomen vragen.

Meer informatie

Meer informatie over de sprekers en het programma op helmond.raadsinformatie.nl.

Toekomstige besluiten

De gemeenteraad organiseert regelmatig podiumbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten haalt de raad informatie op. Zo kunnen raads- en commissieleden zich een goed beeld vormen van bepaalde onderwerpen. Deze informatie gebruiken zij bij het nemen van toekomstige besluiten.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *