Podiumbijeenkomst over luchtkwaliteit op 20 april

Op dinsdag 20 april organiseert de gemeenteraad een podiumbijeenkomst over Luchtkwaliteit. Deskundige sprekers informeren over welke stoffen voor luchtverontreiniging zorgen, wat het effect is op onze gezondheid, en wat de gemeente en inwoners kunnen doen om de luchtkwaliteit  te verbeteren. Dit webinar start om 20.00 uur en sluit rond 21.15 uur af.

Het programma start met een toelichting van de gemeente op welke stoffen, effecten en bronnen verantwoordelijk zijn voor luchtverontreiniging. Er wordt antwoord gegeven op de vraag: welke stoffen hebben waarop effect? Vervolgens legt de GGD uit wat de luchtkwaliteit met de mens doet en welk advies de GGD hierover geeft. Tenslotte is er een korte presentatie van het regionaal meetnet luchtkwaliteit dat een goed beeld gaat geven van de luchtkwaliteit in heel de regio Zuidoost-Brabant.

Webinar volgen

Tijdens podiumbijeenkomsten laten raads- en commissieleden zich informeren en inspireren door interessante sprekers. De webinar is te volgen via het YouTube–kanaal van de gemeente (https://youtu.be/_dN4yUrA67s), via de Facebookpagina’s van de gemeente en de gemeenteraad, of via Dit is Helmond tv.

Vragen stellen

Gedurende de presentaties is er gelegenheid om via WhatsApp vragen stellen. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Na afloop van hun presentaties beantwoorden de sprekers binnengekomen vragen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op helmond.raadsinformatie.nl, door op de kalender van 20 april te klikken.

Toekomstige besluiten

De gemeenteraad organiseert regelmatig podiumbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten haalt de raad informatie op. Zo kunnen raads- en commissieleden zich een goed beeld vormen van bepaalde onderwerpen. Deze informatie gebruiken zij bij toekomstige besluiten die zij nemen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *