Podiumbijeenkomst participatiebeleid op 19 januari

Op dinsdag 19 januari is er een webinar over het participatiebeleid van de gemeente Helmond. Raads- en commissieleden laten zich inspireren door burgerinitiatieven en interessante sprekers. Ook burgers kunnen deelnemen. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is deze podiumbijeenkomst in de vorm van een webinar. Die is te bekijken via YouTube, Facebookpagina van de gemeenteraad of via Dit is Helmond tv.

De webinar start om 20.00 uur en we sluiten uiterlijk 21.30 uur af. Het programma start met een inleiding over het huidige participatiebeleid van de gemeente Helmond. Daarna gaat Thijs van Mierlo in gesprek met twee Helmondse burgerinitiatieven over waar zij tegenaan liepen en wat ze hebben geleerd. Aan het woord komen:

  •  Ralf Fleuren van Stadsboerderij Brandevoort;
  • Jan Drouen van Kansrijk Mierlo-Hout.
  • Thijs van Mierlo komt uit Helmond en is directeur van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve Bewoners (LSA).

In het tweede deel van het programma gaat Annelies de Groot in op het groeiende fenomeen van het Right2Challenge of het uitdaagrecht. Inwoners kunnen taken van overheden overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Kan de gemeente Helmond ook worden uitgedaagd door inwoners?

Vragen stellen
Gedurende de presentaties kunnen er via WhatsApp vragen gesteld worden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Na afloop van hun presentaties beantwoorden de sprekers binnengekomen vragen.

Meer informatie
Iedereen is welkom om deel te nemen. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op helmond.raadsinformatie.nl en klik in de kalender op 19 januari.

Toekomstige besluiten
De gemeenteraad organiseert regelmatig podiumbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten haalt de raad informatie op. Zo kunnen raads- en commissieleden zich een goed beeld vormen van bepaalde onderwerpen. Deze informatie gebruiken zij bij toekomstige besluiten die zij nemen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *