Poging om voetbalclub HVV op Houtsdonk te behouden

Er zouden twee oplossingen zijn om het sportpark Houtsdonk te behouden zodat voetbalvereniging HVV toch aan de eisen van de KNVB kan voldoen en kan blijven voetballen. De PvdA heeft zich hierin verdiept en hoopt samen met andere partijen in de gemeenteraad tot een initiatiefvoorstel te komen.

De gemeente zou deze zomer eigenlijk stoppen met het onderhoud aan de velden van HVV. Het gaat om de oudste voetbalclub van Helmond. “Als de gemeente Helmond zal vasthouden aan het opzeggen van de huur van al haar velden, ontstaat voor HVV een aanzienlijk sportieve en economische schade”, schrijft de PvdA in een notitie aan de raad.

Oplossingen

Maar wat nou als de gemeente Helmond toch nog een veld zou verhuren aan HVV, met de afspraak dat de club de onderhoudskosten voor dat veld voor eigen rekening neemt? De andere oplossing zou volgens de PvdA zijn dat de gemeente Helmond een veld verkoopt aan HVV. De club is al eigenaar van een deel van het sportpark, maar dat is volgens de normen van de KNVB te klein om mee te doen aan de competitie. Door verkoop van een veld zou HVV toch weer een hoofd en een trainingsveld hebben.

Geschiedenis

In 2017 ontstond het plan om de sportparken Houtsdonk en Warande af te stoten. Er waren teveel voetbalvelden en dat zou een goede bezuiniging zijn. Eind 2019 speelde in de gemeenteraad de vraag of het toch niet mogelijk zou zijn om aan de westelijke zijde van het centrum van Helmond één voetbalaccommodatie te handhaven.

Toen was al duidelijk dat RKPVV (dus sportpark de Warande) de intentie had om zichzelf op te heffen. HVV wil als zelfstandige vereniging doorgaan. Dat zou kunnen, omdat een deel van het sportpark eigendom is van de club. Maar er moet nog wel een veld bij dus. De PvdA neemt nu het initiatief om tot een voorstel voor behoud van HVV te komen.

Notitie

Raadslid Hans de Mare: “We hebben een notitie opgesteld om zowel de voorgeschiedenis, de ontwikkelingen en de mogelijke oplossingen overzichtelijk in kaart te brengen. Het is onze intentie om in de volgende raadsvergadering van 26 mei een zo breed mogelijk ondersteunde motie te kunnen indienen. Daarmee openen we de weg naar een voor zowel HVV als de gemeente Helmond goed eindresultaat.”

Uitstel

Volgens de PvdA is overleg over de situatie de laatste tijd spaak gelopen door de coronacrisis. De Mare vraagt de raad op om “in het belang van de redelijkheid – ook minimaal te bewerkstelligen dat de huuropzegging en de afbraak van de verlichting en drainage-installatie voor dat ene te behouden veld, wordt uitgesteld.

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Berry Smits Reply

    Het is helemaal geen PvdA voorstel! Begin dit jaar waren alle fracties te gast op sportpark Houtsdonk. Dit op uitnodiging van de vz van HVV. Toen werden de mogelijkheden bekeken om de trainingsfaciliteiten uit te breiden. Toen kwamen die oplossingen ter tafel en HVV zou die gaan communiceren met de wethouder. Jammer geen respons. HVV wilde nog een keer de fracties overleggen maar toen vond de PvdA het al nodig om dit als “haar” voorstel naar buiten te brengen! HH en HA waren heel verrast en waren niet gelukkig met die zgn. politieke move. Hoe het verder moet? PvdA zal dit verder gaan uitwerken! Maar het wordt heel lastig omdat naar alle waarschijnlijkheid geen meerderheid in de raad zal worden gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *