Polaris bij een overwinning een weg naar een knappe definitieve middenmoot
Voorafgaand aan het duel was er voor beide ploegen veel te halen; Polaris bij een overwinning een weg naar een knappe definitieve middenmoot en voor Kessel bij winst de kans om P/D wedstrijden / degradatie  te voorkomen. De felheid bij beide teams straalde er afgelopen zaterdag dan ook af.
Polaris startte furieus en scoorde de ene na de andere bal met Pien Korbijn in de hoofdrol in aanvallend opzicht, en Febe van den Reek drukte serverend haar stempel. De thuisploeg hield dit niveau niet lang genoeg vol, en de ruime voorsprong verdween al snel, en Kessel nam zelfs het initiatief. Polaris had passend diverse keren problemen en kon daardoor geen stempel meer drukken op de set: 21-25.
In set twee nam de ploeg onder regie van Febe van den Reek weer direct het initiatief, door een hele goede servicedruk te leggen en bovendien wist de jonge Fleur Korbijn aanvallend goed door te komen. Het spel draaide prima en ook op het midden wisten Suzy Naus en Fieke Vlamings veelvuldig te scoren. Met uitstekend teamwork wist de thuisploeg, via 17-11 de set verder door te trekken naar een 25-13 setwinst.
Zoals zo vaak is de derde set een bepalende, en de volle tribunes kregen dan ook een hele spannende set voorgeschoteld. Hoewel het betere spel toch steeds wel bij Polaris lag, bleef het tot 18-18 gelijk opgaan. Bij de big points was Polaris “on fire” via  onder andere een prachtig killblock van Joella van de Ven. Mede hierdoor wisten de Helmondsen de set definitief naar zich toe te trekken. 25-22
Ook in de vierde set bleef het lang een gelijkopgaande strijd, waarbij er gestreden moest worden voor ieder punt. Polaris werkte voor iedere bal en wist de vele lange rally’s net wat vaker winnend af te sluiten. Maar ook deze set werd pas definitief beslist in de slotfase van de set. Anouk van Bree zat er verdedigend een aantal keren prima bij. Een servicefout van tegenstander VC Kessel betekende de 25-23 setwinst, en een mooie 3-1 overwinning.
“Een hele knappe teamprestatie, waarbij we met de hele groep hebben laten zien wat we kunnen, daar mogen we trots op zijn. Je laat zien over veerkracht te beschikken, en dat je het samen moet doen.  We praten er met de groep veel over, en dan is het fijn om te zien dat dat beloond wordt. En nu is het aan ons allemaal om te laten zien dat we dit wekelijks kunnen. Dat is een mooie uitdaging voor de komende weken!” aldus coach Ellen van Bree.
Volgende week speelt VC Polaris de uitwedstrijd tegen HHC Horn om 17.00 uur.