Polaris hervat met verlies

Volleybal Club Polaris heeft de tweede competitiehelft ingezet met verlies. De dames verloren in Budel na een verdienstelijk duel met 3-1 van koploper Ledub en de heren verloren met een gehavend team in Odiliapeel met klein verschil (3-2) van TFC/Coppens Warenhuis, maar bleven vierde in de derde divisie.

Met een uitgedunde selectie begonnen de dames aan de tweede competitiehelft tegen Ledub, de nummer twee van de derde divisie. Met een matige pass en weinig aanvalskracht startte het team. De achterstand was zo groot, dat de set met 25-14 verloren ging. Met meer vechtlust begonnen de selectie de tweede set sterker en kon, mede door harde klappen van Juul Knapen tot 19-19 Ledub bijbenen. Vanaf dat moment kwam de onzekerheid weer naar boven en werden ballen aan het net niet meer afgemaakt (25-20). De derde set was vergelijkbaar met de tweede; hard werken werd afgewisseld met passfouten en onzekerheden en met dezelfde cijfers verloren. In de vierde set wisselde Floor Merkx van de diapositie op de buitenpositie. Ook op deze positie liet ze zien passend uitstekend uit de voeten te kunnen en lieten de dames zien wat ze waard waren. Door een goede servicereeks van Febe van den Reek kwam Polaris op voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Door het setverlies liet Ledub de koppositie liggen en won het team van Gylk Jongstra een dik verdiend punt.

Heren
Door grote personele problemen en het feit dat TFC de wedstrijd niet wilde verzetten, wachtte het team een loodzware wedstrijd. Om vijf blessures op te vangen moest trainer/coach Hans van Steenis zijn team volledig omzetten. Foto boven:  Jelle Jurrius heeft de training weer hervat, hij was na tien maanden blessureleed nog niet wedstrijd klaar (Bron VC Polaris). Mike Bijsterveld werd vanuit het tweede team toegevoegd; Steff de Vries nam noodgedwongen de midvoorpositie voor zijn rekening en Jasper Kot verruilde zijn liberoshirt voor de buitenaanval positie.
Ondanks alle omzettingen was het team niet van plan om de punten zonder strijd in te leveren. Brutaal werd een 8-11 voorsprong genomen. TFC reageerde op die achterstand en wist met completer spel de setwinst te realiseren (25-23). In de tweede set nam Polaris wederom brutaal een voorsprong van 14-16. Mike Bijsterveld en Cas Heezemans bleven belangrijke punten scoren en Luc van Bree leverde zowel verdedigend als aanvallend zijn bijdrage. Het side out spel werd perfect uitgevoerd en de heren van Polaris wonnen verrassend de set met 21-25. In de derde set startten de Helmonders overmoedig. Daardoor werd een achterstand opgelopen en via 16-13 en 23-19 werd het 25-19. De kwaliteit van het spel bood voldoende houvast om met vertrouwen door te gaan. Aanvallend kwam Polaris goed door, serverend werd tactisch gespeeld en verdedigend boekte men resultaat. TFC kwam zodanig onder druk te staan dat het Polaris niet kon volgen (18-25). In de vijfde set moest Polaris de tol betalen van de smalle selectie en geleverde inspanningen. Ondanks een 2-6 voorsprong werd een regelmatige nederlaag geleden: 15-10. Trainer coach Hans van Steenis: ” De twee behaalde wedstrijdpunten waren veel meer dan van te voren bedacht. We hebben gevochten met alles wat we hadden. Ik heb Mike Bijsterveld gezien, die nadrukkelijk laat zien dat zijn ambities hoger liggen dan het tweede team en ben waanzinnig trots op mijn team, dat ondanks de personele tegenslagen een geweldige prestatie heeft geleverd”.

19:00 uur VC Polaris HS 2 – VOLT LAND VAN CUYK 2
Foto onderschrift: Jelle Jurrius bevrijd van blessureleed.

Bekerwedstrijden
Zondag 20 januari worden de kwart finales voor de beker in de Regio Zuid gespeeld. In de Ruben Kogeldans Sporthal te Venlo speelt om 13.00 uur het Polaris Meisjes B 1 team tegen Nuvoc Veldhoven en om 15.15 uur tegen Van Daal Den Dungen B 1. In dezelfde sporthal speelt ook Polaris Jongens 1. Om 14.15 uur tegen het thuisspelende Civitas C 1 en om 15.15 uur tegen Volley Tilburg C 1. Polaris Jongens A volleyt om 14.45 uur in de PIUS hal te Panningen tegen Volley Tilburg A 1 en om 15.15 uur tegen Van Daal J A 1. Polaris Jongens B 1 speelt in Sporthal Achter De HAOF te Kessel om 14.45 uur tegen VCE/PSV Eindhoven B1 en een uur later tegen Volley Tilburg B 1. Om 17.00 uur begint in dezelfde sporthal het herenduel tussen Polaris 1 en Volley Tilburg 3. De winnaars van de driekampen en het herenduel plaatsen zich voor de halve finale.