Polaris mannen beleven mooie start volleybalseizoen

Na een gedwongen Corona-stop van bijna een vol jaar, werd afgelopen zaterdag door de Polaris volleyballers de draad weer opgepakt. In de eerste ronde van de Nationale beker waren de Polaris-mannen gekoppeld aan Tupos uit Baarlo, ook spelend in de 2e divisie. Behalve Mees Sengers, nu bij ZVH spelend in de eredivisie, zijn er geen mutaties in het vaandelteam van Polaris.

Tupos – VC Polaris : 1-3 (18-25, 22-25, 25-21, 18-25)

Ondanks een erg korte voorbereiding kwam Polaris meteen goed voor de dag.  Na een gelijk opgaand begin, 4-4, werd de servicedruk opgevoerd en liepen de Helmonders makkelijk uit naar 6-13. De ploeg uit  Limburg maakte veel fouten, en het spel van Polaris was daarentegen veel verzorgder. Via 18-25 werd de eerste set binnengehaald. Ook in set 2 was hetzelfde scenario van toepassing. Via 1-5, 16-19 en 22-25 werd ook de 2e set gewonnen.
In de 3e set werden de rollen omgedraaid. Via 11-11 nam Tupos een voorsprong: 13-11. Polaris speelde slordiger en hielp Tupos zo in het zadel. Met name verdedigend en blokkerend werden afspraken niet meer nagekomen. Dit leidde tot setverlies: 25-21.  Zeker in de beginfase van de vierde set bleef Polaris gemakzuchtig. Na een goede servicebeurt van Cas Hezemans krabbelde Polaris weer op. Aan de buitenkant werden de punten weer binnenhaald, de blokkade afspraken werden beter nagekomen waardoor het verdedigend beter ging lopen. Punt voor punt liep Polaris uit en werd de set met 18-25 gewonnen. Dat betekende 1-3 winst, en plaatsing voor de volgende bekerronde. Trainer coach Hans van Steenis was gematigd tevreden. ‘We hebben een lastige voorbereiding gehad en stonden vandaag voor het eerst compleet in het veld. We herstellen ons gelukkig goed na een matige 3e set. Die dip moeten we voorkomen. Dat betekent uren maken’.
Veel tijd is er echter niet. Aanstaande zaterdag trappen de heren van Polaris af met de 1e competitie wedstrijd in Tilburg tegen kampioenskandidaat Gepidae; aanvangstijd 15.00 uur.
De Polaris vrouwen spelen om 19.00 uur een thuiswedstrijd in Sporthal ‘t Hout tegen TFC uit Terraveen.
Publiek is, zij het met nog enige maatregelen, toegestaan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *