Polaris mannen leren harde les tijdens seizoensopener

Na de winst vorige week tegen Tupos (bekerwedstrijd) traden de heren van Polaris in de eerste competitiewedstrijd vol vertrouwen aan in Tilburg tegen Gepidae. De Tilburgse studentenploeg heeft afgelopen maanden flink wat versterking gekregen en wordt als een van de kanshebbers voor de titel gezien. Polaris streed, kwam af en toe in de buurt, maar verloor met 4-0 (25-12, 26-24, 25-18, 25-22)

In de beginfase van de 1e set was er sprake van een gelijkwaardige wedstrijd, echter de vooraf aangegeven tactische aanwijzingen werden naarmate de set vorderde slecht uitgevoerd. Bij een 10-19 achterstand greep de coach van Polaris in. Yannick van de Ven en Mike Bijsterveld moesten plaats maken voor Martijn Jurrius en Steff de Vries maar het setverlies van onvermijdelijk en de Tilburgers wonnen de eerste set eenvoudig: 12-25. In de tweede set liepen de Helmonders direct tegen een achterstand aan: 0-7, maar daarna werd het spel beter. Het tactischere spel van de Helmonders zorgde ervoor dat de Tilburgers meer arbeid moesten verrichten om de punten te maken. Polaris bleef in het kielzog en kwam tot 21-21 en 24-24. Het gemis aan overzicht kwam de ploeg van coach Hans van Steenis duur te staan en leverde setverlies op: 24-26.

Na een stroeve start in set drie (0-4), wist Polaris het gat te verkleinen tot 13-15 echter kon de ploeg onvoldoende druk ontwikkelen op Gepidae. Steeds als de kans er was om dichter bij te komen werden eigen fouten gemaakt en bleef Polaris achter de feiten aanlopen en kwam hierdoor op een 0-3 achterstand: 16-25.
Met een nieuwe spelverdeler, Mike Boudewijns, zette de Helmonders alles op alles om toch nog een punt mee te nemen uit Tilburg. Er ontstond een mooi volleybalgevecht waarin lange rally’s voorkwamen. Polaris bleef druk zetten op de Tilburgers en via 6-8, 12-14 en 19-21 werd de slotfase spannend. Na de service van Cas Hezemans en een lange spannende rally trokken de Helmonders de stand gelijk: 22-22. Een foute service gevolgd door een passfout maakte alle arbeid weer ongedaan en Gepidae won met 22-25 en 0-4.

Een punt was verdiend, aldus trainer coach Hans van Steenis. We hebben in set 2 en 4 strijd kunnen leveren, maar missen de slimheid om op de belangrijke momenten de punten te maken. Dat kun je niet trainen maar moet je ervaren en er dan iets mee doen. Ik hoop dat we dit meenemen naar de volgende wedstrijd, die mogelijk nog moeilijker zal zijn. Daarnaast is gebleken dat het niveau van de spelers erg dicht bij elkaar zit. Als de ene speler afspraken niet nakomt staat er een andere speler klaar. Ook die les hebben we vandaag geleerd, want Steff de Vries, Martijn Jurrius en Mike Boudewijns vielen prima in. De nederlaag is niet prettig, maar er waren fases in de wedstrijd dat we deze topploeg hebben kunnen bijhouden. Dat is het positieve van vandaag.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *