Polaris mannen starten competitie uitstekend

Bij de start van een nieuw seizoen is het altijd maar de vraag in hoeverre tegenstanders zich hebben versterkt. Precies dat was ook de vraag voor de heren van Polaris die voor de 1e competitieronde in de 2e divisie heren moesten aantreden tegen Landgraaf.

Polaris, zonder Sjoerd Hey, maar met Martijn Jurrius op de middenpositie had een vliegende start. Luc van Bree scoorde met zijn sprongservice direct en Polaris liep eenvoudig uit naar 0-4. Polaris speelde degelijk, liet in de verdediging nog wel wat punten liggen en was aanvallend bij tijd en wijle slordig. Omdat de tegenstander dat niet veel beter deed bleef de voorsprong richting de slotfase van de eerste set in tact: 13-17. Daarna leek Landgraaf terug te komen echter bij 17-20 liet Polaris meer degelijk spel zien en won overtuigend: 17-25.

Met een ongewijzigde opstelling werd aan set 2 begonnen. Landgraaf wilde zich revancheren en nam een voorsprong: 6-3. Onoplettendheid en eigen fouten waren de oorzaak. Dat herstelde Polaris snel en na een servicebeurt van Luc van Bree stond een 10-13 stand op het bord. Polaris nam die voorsprong mee naar de slotfase en ondanks wat tegenstribbelen van Landgraaf in de 2e set won Polaris met 19-25.

In de 3e set ontstond eenzelfde beeld. In de beginfase een wat sterker Landgraaf, waarna Polaris het initiatief overnam en orde op zaken stelde. Tristen Koenen kreeg speeltijd en bracht passend wat meer rust. De setwinst was duidelijk: 16-25. Daarmee was de wedstrijd gewonnen, maar Polaris liet duidelijk zien dat ze meer wilden. Na een 0-3 voorsprong bracht de service van Steff de Vries de stand naar 2-9. Landgraaf was het geloof in eigen kunnen verloren en Polaris kon doen en laten wat het wilde. Via 9-16 en 12-22 werd de setwinst duidelijk: 13-25. Daarmee behaalde Polaris een 0-4 overwinning en namen de Helmonders de volle 5 punten mee uit Landgraaf.
Cas Heezemans, de nieuwe aanvoerder van Polaris, was blij met de overwinning maar ook realistisch:
” Goed dat we de punten hebben, maar deze tegenstander van geen hoogvlieger. Wij halen wel een voldoende, maar maken nog teveel eigen foutjes, en vaak achterelkaar. Dat breekt ons de nek als de tegen betere tegenstanders gaan spelen. Vooralsnog zijn we dik tevreden.”
Polaris heeft volgende week een vrij weekend en speelt daarna thuis tegen Nuvoc.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Dit artikel heeft 1 reactie

1. Bertus de Vries Reply

Supporters van Polaris.
    Vanuit Drenthe volgen wij al jaren de mooie prestaties van de dames en heren van Polaris. Zo blijven wij ook mooi op de hoogte van de teams van onze kleinkinderen. Dat vinden wij heel leuk en zij ook. We zijn al diverse keren wezen kijken in de gezellige sporthal in ‘t Hout en genoten altijd van de geweldige sfeer. De heren wonnen zaterdag de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen. Mijn vrouw en ik vinden dat fijn. Daar van genieten wij in het verre Drethe. Waar ik op dit moment niet vrolijk van wordt is de uitslag Go Ahead – Emmen : 2 – 0.