Polaris mannen verliezen in enerverende topper

Zwaar gehavend moesten de heren van Polaris zaterdagavond aantreden tegen de koploper uit de 2e divisie Next Volley Dordrecht. Steff de Vries (ziek) Tristen Koenen (geblesseerd) ontbraken en noodgedwongen moest Jelle Jurrius nog amper hersteld van zijn blessure in de basis starten.

In de eerste set ging het in eerste instantie gelijk op: via 5-7 en 10-9 sloegen de Dordrechtenaren een klein gaatje: 14-17. Op 2e divisieniveau is het niveauverschil zo gering dat een dergelijke achterstand lastig is om teniet te doen. Dat bleek ook; Polaris verloor met 21-25. Vooral passend waren de Helmonders de mindere ploeg, maar zeker ook de kleine individuele fouten en het niet verzilveren van kleine kansjes waren daar zeker ook de oorzaak van. Tevens had Jelle Jurrius wat opstartproblemen na zijn afwezigheid van 3 weken.
Polaris verbeterde zich in set 2, en startte brutaal: 4-0 en 11-7. Het probleem uit set 1, de kleine foutjes, diende zich weer aan en Dordrecht kwam op 12-13. Met name passend en blokkerend kwam Polaris in deze fase te kort. Twee gelijkwaardige ploegen gingen gelijk op richting de eindfase: 20-21. Polaris was niet in staat om gas bij te geven en de smalle selectie gaf geen mogelijkheden tot wissels. Ook deze 2e set ging daarom verloren: 23-25.
Set 3 was een kopie van set 2. Op 18-18 werd gestreden om setwinst. Op 21-23 leek de strijd beslecht maar Polaris richtte zich op. Strijdend voor elk punt werd de set binnengehaald: 25-23. Jelle Jurrius draaide na een aanvankelijk aarzelende start weer op volle toeren en de buitenaanvallers konden zich volledig meten met de aanvallers van de tegenstander. Op alle facetten van het volleybal leverde Polaris alles wat mogelijk was.
Set 4 ging weer gelijk op tot 20-21. Toen maakte Dordrecht het verschil. Polaris maakte 2 overbodige fouten, en daarmee was de set en de wedstrijd beslist: 23-25. Trainer-coach Hans van Steenis was tevreden: “Het zijn de details die ons de das omdoen. Die zijn niet met 1 of 2 trainingen te verbeteren. Ik denk dat we zo goed als het maximale eruit gehaald hebben. Jammer dat we een smalle selectie hadden vandaag. Waar we op korte termijn nog stapjes kunnen maken is het voorkomen van fout op fout. Na het maken van een fout nemen we dat nog mee naar de volgende ralley. Dat levert dan nog wel eens 2 verliespunten op. We hebben laten zien dat we bij de topploegen in de 2e divisie horen. En de ploeg heeft keihard gewerkt. Jammer dat we dan toch een verlieswedstrijd moeten incasseren.”
Volgende week volgt een herkansing, 18.00 uur speelt Polaris de uitwedstrijd tegen Hands-Up in Berlicum.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *