Polaris mannen winnen op karakter

Coach Hans van Steenis slaagt er al jaren in om met het eerste mannenteam een vechtmachine neer te zetten die op de beslissende momenten een tandje bij kan zetten. Zo ook afgelopen zaterdag in Baarlo tegen Tupos. Een zwaarbevochten 1-3 overwinning leidt tot een 5e plaats op de ranglijst, met duidelijk zicht op de top 3.
In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht. Polaris startte fel, maakte weinig fouten en drukte Tupos in de hoek. Via een tussenstand van 9-20 werd eenvoudig werd de set gewonnen: 19-25.
Hierna werd bij Tupos de spelverdeler gewisseld en daarmee kwamen de Helmonders in de problemen. Het spel van Tupos werd sneller, en waar de blokkade in de eerste set nog regelmatig scoorde verloor Polaris de grip op de aanvallers van Tupos. Daarbij kwam dat passer loper Jelle Jurrius na een verdedigende actie geblesseerd uitviel. Mike Bijsterveld kwam hem vervangen. Daarnaast zorgden de scheidsrechters voor steeds meer verwarring met vreemde beslissingen. Al met al waren de Helmonders zo van de kaart dat de set verloren ging: 25-21. Polaris leek rijp voor de sloop. De derde set startte desastreus: 8-0. Het aangeslagen Polaris ging toen uit een ander vaatje tappen. Met Steff de Vries als aanjager en met Martijn Jurrius als serveerder werd het 9-9 en dat was de opmaat voor een fantastisch spannende set. Polaris kwam voor met 19-17 maar onder andere door enkele persoonlijke fouten werd het 19-21. Polaris knokte zich, na setpoint tegen op 24-25, naar 25-25 en won de set met 25-27.
Ook in de vierde set bleef het gelijk opgaan. Via 15-15 en 18-18  bleef het spannend. Polaris speelde het side out spel prima en op 19-21 leek het gaatje gemaakt. Nadat de scheidsrechters Polaris in de voorgaande set wat minder vriendelijk gezind waren, draaide dat in de slotfase om. Twee dubieuze beslissingen waren in het voordeel van Polaris en daarmee werd de set gewonnen met 22-25 en de wedstrijd met 1-3 gewonnen.
“Deze winst is op karakter”, aldus coach Hans van Steenis. :”De dalen waren te diep, maar als je op deze manier een wedstrijd kunt winnen kun je daar alleen maar respect voor hebben.”
Volgende week volgt in Vianen vanaf 14.45 uur een intermezzo, met een nationaal bekertoernooi tegen Servia (1e divisie), Sliedrecht 2 (topdivisie) en Inter Rijswijk (topdivisie). Als tweede divisionist zal dit een leerzame 🙂 dag gaan worden.