Polaris-teams beleven wisselend weekend

Afgelopen zaterdag beleefden de Polaris-mannen weinig plezier aan de uitwedstrijd tegen middenmoter AVVA in Ameide. De thuisploeg speelde een prima wedstrijd, maar bij de Helmonders lukte bar weinig. Een geldig excuus was het feit dat de ploeg al twee weken wordt geplaagd door zieken. En ook deze middag was er door ziekte een fantasieopstelling nodig. Hierbij moesten zowel Steff de Vries als Tristen Koenen op een voor hun vreemde positie spelen.

Daar waar de smalle selectie in de vorige wedstrijden toch nog een aardig niveau bereikte, zat het er deze middag niet in. Na de nipt verloren 1e set (25-23), drukte de thuisploeg door met 25-18, 25-17 en 25-22. De ploeg van coach Jaap van Bussel behoudt hiermee een tweede plaats in de 2e divisie, maar ziet de achtervolgers naderen. Komende zaterdag zal de ploeg zijn rug moeten rechten in de thuiswedstrijd tegen ATAK’55. Om zich zo een goede uitgangspositie te verschaffen voor de tweede helft van de competitie.

Overwinning vrouwen

De Polaris-vrouwen behaalden zaterdag een knappe overwinning op Volley Tilburg.  Polaris keek in set 1 al snel tegen een 11-17 achterstand aan. Maar door een goede service-serie van Milou de Kort was de ploeg van coach Ellen van Bree het meest doortastend in de eindfase van de set :25-23. De tweede set was de beste van de wedstrijd. Via een ijzersterk blokkerende Fieke Vlamings en een goed scorende Joelle Frijters sloeg Polaris snel een gat. Febe van den Reek gaf de mooiste bal van de wedstrijd, prachtig vrijgespeeld op Anouk Vorselaars die de bal hard binnen sloeg: 25-16. Na een zeer slechte fase (13-25 setverlies), nam Polaris in set vier een 14-9 voorsprong, maar gaf die ook weer uit handen. Zo ontstond een spannende slotfase. Daarin trok Polaris uiteindelijk aan het langste eind: 25-23 en een 3-1 winst was binnen.

Zondag

Zondag speelden de Helmondsen tegen VC Sec uit Valkenburg, koploper in de promotieklasse.  In set 1 wist Polaris niet te overtuigen, maar toch werd de set nipt gewonnen: 25-23. Na een duidelijk verlies in set twee, ontspon zich hierna een zeer spannende wedstrijd, waarin de Limburgsen net sterker bleken : 26-24 en 25-23. Polaris is daarmee uitgeschakeld in de beker en de focus ligt nu volledig op de competitie. Daar hebben ze een vierde plaats in de 3e divisie te verdedigen in en tegen Landgraaf. Die wedstrijd begin om 15.30 uur.

Brontekst: Willem de Vries
Foto: Polaris

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *