Polaris teams winnen belangrijk weekend

Beide vaandelteams van VC Polaris wisten afgelopen weekend de volle buit te halen. De dames hadden de mogelijkheid de degradatiestreep te ontlopen. De mannen wisten vorige week ondanks het te imponeren tegen koploper Sliedrecht. In Landgraaf hopen ze nu de vruchten gaan plukken van het goede spel.

Bij de Helmondse volleybalsters stond vooraf heel wat op het spel. Zowel voor Polaris als Jokers was dit een strijd onderin tegen een degradatieplek. Dat was vooral bij Polaris aan het begin van de wedstrijd te merken. De thuisploeg kwam heel moeizaam uit de startblokken en keek direct tegen een 3-7 achterstand aan. Daarna volgde echter snel herstel. Polaris legde meer druk met de service, aanvallend kwam het beter in haar spel. Maar vooral verdedigend zat het team er heel goed bij met een sterke Fleur Korbijn in de hoofdrol.  Een duidelijke setwinst met 25-20 was een mooie opsteker.

Jokers onder druk

Polaris zette Jokers in de tweede set nog meer onder druk. Onder andere via een sterke service van Suzy Naus en Polaris wist daarbij snel een groot gat te slaan. De ploeg had duidelijk meer vertrouwen opgedaan en pakte de tweede set met 25-10.

De altijd lastige derde set was een verliep wisselend. Polaris zette de lijn van de tweede set voort in het begin van de wedstrijd en nam dan ook weer een mooie voorsprong, 15-8. Echter wisten de dames deze niet vast te houden. Door slordiger spel van Polaris kwamen de Jokers toch weer aardig dichtbij en de derde set eindigde toch nog onnodig spannend. Maar ondanks dat Jokers beter in de set kwam was deze toch een prooi voor de Helmonders, 25-23.

In de vierde set leek Polaris een stuk overtuiging te missen. Tot halverwege de set ging het lang gelijk op en kon men moeilijk het gaatje maken. Het was Febe van den Reek die een aantal beslissende puntjes maakte waardoor het team meer lucht kreeg en de set uit kon spelen. Via 25-19 was de eerste 4-0 winst van dit seizoen een feit.

Coach Ellen van Bree over de wedstrijd : “Een mooie opsteker voor het hele team, het spel kan duidelijk beter maar we hebben als team geknokt voor wat we waard waren en dat stemt mij voor nu tevreden .We hebben de broodnodige punten verzameld en dat is wat telde in deze wedstrijd.”

Mannen Polaris op bezoek in landgraaf

De Polaris mannen beleefden een redelijk eenvoudige middag in het Limburgse Landgraaf. Na het verlies vorige week tegen koploper Sliedrecht was het aan de Helmonders om weer eens een overwinning te boeken. Dit moest Polaris doen zonder middenman Sjoerd Heij die wegens ziekte afwezig was. De basisopstelling was hierdoor wat geïmproviseerd. Zo bekleedde Passer-loper jelle Jurrius de middenpositie.

Ondanks de veranderingen was het Polaris dat in set 1, 2 en 4 al vroeg een forse voorsprong opbouwde. Het aanvallende spel was echter veel te slap. Hierdoor kon Landgraaf in al deze sets weer terug in de wedstrijd kon komen. Het verschil zat met name in de service. Waar Polaris veel rechtstreekse punten scoorde uit de service, gaf tegenstander Landgraaf regelmatig punten rechtstreeks weg middels een foutservice. Zo werden deze sets gewonnen met 21-25, 15-25, en 20-25.

Alleen set 3 had een ander spelbeeld, daar was het Landgraaf dat vroeg op voorsprong kwam. Wederom was het de service van de Helmondse dat het spelbeeld deed keren, en werd ook deze set binnengesleept met 24-26. Polaris deed wat het moest doen en won de wedstrijd met 4-0. Maar ondanks deze overwinning zijn er genoeg punten die volgende week beter moeten.

Programma Polaris

Volgende week staat er voor de mannen een thuiswedstrijd op het programma. Donki Sjot 2, de huidige hekkensluiter van de competitie, zal dan om 19.00 de tegenstander zijn.
De Polaris vrouwen, opgeklommen naar een mooie zesde plaats, spelen a.s. zaterdag om 21.00 uur in Berlicum tegen Hands Up 1.

(Verslag en foto’s: VC Polaris)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *