Polaris volleyballers brengen zichzelf in de problemen

Daar waar het 1e mannenteam van Polaris vorige week nog doeltreffend te werk ging, was het in de uitwedstrijd tegen Hajraa huilen met de pet op. Een dik verdiende nederlaag van 3-1 was het gevolg. De aspiraties van de Helmonders om te promoveren naar de 1e divisie kunnen even opzij geschoven worden.

Na een paar punten in de 1e set werd al veel duidelijk. De Helmondse volleyballers scoorden niet, maar produceerden fouten of rally ballen waar Hajraa gretig van wist te profiteren. De eigen passing was bedroevend en verdedigend was er geen houden aan. Waar Polaris kwalitatief de betere spelers heeft waren de studenten van Hajraa mentaal de betere ploeg. In het zadel geholpen door het ontzettend zwakke Polaris werd de eerste set een formaliteit: 25-16.

Een wissel van Steff de Vries voor Mike Bijsterveld zette geen zoden aan de dijk. Aanvallend bleef het spel van de Helmonders onder de maat en al snel was ook de tweede set verloren: 25-19.
Met wat tactische aanpassingen werd het spel van Polaris in set drie wat beter en kwam het team van Hans van Steenis halverwege op voorsprong. Deze voorsprong werd knap bewaakt, alhoewel de foutenlast bij Hajraa daar ook aan bijdroeg; de set werd gewonnen met 21-25.

Na deze setwinst, leek het weer een wedstrijd te gaan worden. Ballen werden verdedigd, aanvallers kwamen tot scoren en tot 9-9 ging het gelijk op. De foutenlast nam daarna helaas weer toe. Jelle Jurrius werd passend en aanvallend zwaar onder druk gezet en in 1 servicebeurt sloeg Hajraa het beslissende gat. Daarmee was het pleit beslecht, en eindigde de vierde set voor de gasten ook kansloos: 25-17.
Met de volle winst die de concurrenten uit Breda en Maastricht behaalden is de koppositie slechts virtueel. Beide ploegen hebben minder verliespunten en zullen Polaris normaliter voorbijstreven.

Coach Hans van Steenis was diep teleurgesteld. ‘Afgelopen weken zijn we bezig geweest met stapjes vooruit te maken. Voorbereiden op de hoge blokkade van onder andere Hajraa. Als ik naar de wedstrijd van vandaag kijk dan zakken we zwaar door de ondergrens. Geen enkele speler in het team was in staat om zich daaruit te knokken. Dat is zwaar teleurstellend. Vanaf minuut 1 waren er spelers die er geen geloof in hadden. De lichaamstaal zegt dan genoeg. Als sporter kan ik dat niet accepteren. Zeker niet na het niveau wat we op de trainingen laten zien. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Volley2B. Om een resultaat te behalen zal er flink wat moeten veranderen aan die mentaliteit. Het is aan de spelers om met een antwoord te komen op het falen van vandaag’.