Polaris volleyballers hard onderuit in Berlicum

Polaris reisde met een goed gevoel af naar Berlicum voor de wedstijd tegen de middenmoter Hands Up. De trainingen afgelopen week waren op niveau en Steff de Vries keerde na ziekte weer terug in de selectie. Vooraf had trainer coach Hans van Steenis 1 duidelijke waarschuwing: laat de tegenstander niet in het spel komen. In de beginfase van de wedstrijd namen de spelers die waarschuwing ter harte.

Polaris startte afgelopen zaterdag fel en scherp en waren aanvallend en verdedigend de bovenliggende partij. Goed spelend werd een 13-18 voorsprong genomen. Daarna lieten de Helmonders het compleet afweten.

Via 17-20 stond een paar minuten later een 23-20 achterstand op het bord. In eerste instantie aanvallend en later ook passend liet de ploeg het volledig afweten. Ondanks dat rechtten de Helmonders de rug en kwamen ze in een spannende slotfase zelfs op setpoint: 24-25. Ook die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en de set ging verloren met 27-25.

In set 2 konden de Helmonders bijblijven tot 8-7 en 14-13. Daarna nam Hands up een paar punten voorsprong en Polaris had niet het vermogen om dit gat te dichten: 25-17. In set 3 was eenzelfde beeld zichtbaar. Na een aanvankelijke achterstand van 17-15 werd zichtbaar wat het probleem was. Tot 4 x toe kregen de Helmonders de kans om gelijk te maken. Op alle onderdelen ging dat mis: aanvallend, spelverdelend en verdedigend. Kleine kansjes om de set te winnen werden makkelijk teniet gedaan en de set ging verloren met 25-20.

Om toch nog met een punt weg te gaan uit Berlicum begonnen de Helmonders in set vier sterk. Echter een 13-16 voorsprong werd met name door de aanvallers richting een 17-16 achterstand omgezet. Dankbaar pakte Hands up dit cadeautje aan. Polaris kwam nog wel terug tot 24-23 echter had het geluk niet aan haar zijde. De set ging verloren met 25-23 en de wedstrijd met 4-0.
Coach Hans van Steenis was zeer ontevreden. “Als ik kijk op welk niveau we trainen en hoe we dan nu spelen is dat verschil te groot. Ik weet niet waar het merendeel van mijn spelers met hun gedachten waren vandaag, maar duidelijk niet bij de wedstrijd. En dat is zuur, zeker nu we een aantal weken niet meer in actie kunnen komen.”