Polaris volleyballers klaar voor topper na 3-1 winst op Hovoc

Polaris werkt toe naar de absolute apotheose van dit seizoen: de kraker tussen koploper VC Jokers en nr 3 Polaris komende zaterdag in Maastricht. Het absolute moment van de waarheid, waarbij de Helmonders de laatste strohalm kunnen pakken om volgend seizoen te promoveren naar de 1e divisie. De wedstrijd tegen het laaggeplaatste Hovoc was daarin een tussenstop en dat was te zien in een matige wedstrijd.

De Helmonders waren niet geconcentreerd, speelden slordig en moesten alle zeilen bijzetten om nog meer puntverlies te voorkomen. Vanaf het 1e punt was duidelijk dat de magie er deze middag niet was. Te gemakkelijk serveren, onzorgvuldige ralleypasses, ongecontroleerd aanvallen en onzuiver spelverdelen waren het gevolg. Hovoc profiteerde en putte moed uit de eerste set. Polaris won die nog met 25-21, maar Hovoc werd brutaler. Het gevolg was setverlies in set twee: 20-25.

Met een absente libero Job van den Hurk en een wel aanwezige maar zieke Jelle Jurrius zocht Polaris naar oplossingen. Zoals zo vaak vond het die bij de sterke aanvallers Cas Heezemans en Sjoerd Heij. Stabiel als altijd losten zij met regelmaat de problemen op, bleven aanvallend overeind daar waar de andere aanvallers onvoldoende brachten. Met Tristen Koenen binnen de lijnen steeg het niveau wel wat, maar werd de topvorm zoals afgelopen week tegen ZVH niet bereikt. Met 25-23 kwam Polaris met de hakken over de sloot op voorsprong en in set 4 werd direct een ruime voorsprong gepakt. Gideon Verhagen kreeg ook nog wat speelminuten en met 25-21 werd de set en 3-1 wedstrijdwinst binnengehaald.

‘Feit is dat we er niet bij waren vandaag, spelers op de ondergrens zaten en de routiniers het op moesten lossen. Ik ben ervan overtuigd dat dit te maken heeft met volgende week. Dan zal het moeten gebeuren en laten we zien wat we waard zijn. In het hol van de leeuw worden er prijzen verdeeld. Deze wedstrijd was lastig voor ons en we halen ons niveau bij lange na niet. Afgelopen week hebben we supergoed getraind, dus we hebben het in ons. Volgende week is de graadmeter en kunnen we tonen of we bijgeleerd hebben’, aldus trainer-coach Hans van Steenis.

De topper Jokers-Polaris begint komende zaterdag om 19:00 uur in sporthal De Heeg in Maastricht.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *