Polaris volleyballers laten kansen liggen : 3-1 verlies

In de belangrijke uitwedstrijd tegen directe kampioenskandidaat De Burgs Breda, was duidelijk dat koploper Polaris niet de vorm had die ze de afgelopen wedstrijden hebben laten zien.

Daardoor was de eerste set gelijkopgaand. Polaris verzuimde om defensief arbeid te verrichten, en was slordig in service en aanval. Daardoor bleef Burgst Breda in de wedstrijd en was het verschil nooit meer dan 2 punten. Polaris leek de eerste set toch binnen te halen. Niet met geweldig spel, maar toch net voldoende om op 20-23 en 21-24 te komen.

Het probleem van de Helmonders werd toen zichtbaar. Diverse kansen bleven onbenut, en de eindfase van de eerste set werd spannend. Polaris kreeg 6 setpoints, verzilverde die niet en Brugst Breda greep haar kans: 31-29. Polaris was daarvan behoorlijk van de kaart en werd overvleugeld in set twee. Die was in een mum van tijd, ondanks enkele wissels en time-outs, voorbij: 25-13.

Set drie begon als set 2. Via 7-3 en 11-7 had Polaris niets in te brengen. Spelverdelend was het onder de maat, de aanvallers lieten zich continue verrassen en de blokkade hield nagenoeg geen bal tegen. Op 11-7 begon Polaris zich wat te herpakken. Het team van coach Hans van Steenis kwam terug tot 12-12 en 15-14, daarna nog een keer tot 21-20 maar Burgt liet zich deze buitenkans niet meer afpakken: 25-22. In set 4 was de basisopstelling op 3 plekken gewijzigd: met Martijn Jurrius, Mike Bijsterveld en Tristen Koenen binnen de lijnen kwam Polaris eindelijk wat op stoom en nam het een 9-16 voorsprong.

Normaliter zou dat voldoende moeten zijn om de set te winnen maar bij Polaris was alles anders: het werd 17-19 en 19-24. Nog was Polaris niet in veilige haven. Tristen Koenen kreeg 3 kansen om de set binnen te halen maar slaagde daar niet in. Een wissel met Steff de Vries bracht uitkomst. Hij scoorde direct en Polaris won de set met 23-25.
Daarmee houdt het 1 punt over aan deze wedstrijd en omdat directe concurrent Jokers met 3-2 verloor kwamen de Maastrichtenaren slechts 1 punt dichterbij en behoudt Polaris de koppositie.

Volgende week wacht wederom een topper tegen ZVH2 in sporthal ‘t Hout om 19.00 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.