Polaris volleyballers pakken laatste strohalm en vellen concurrent Breda

In een bij vlagen niet al te beste, maar zeker wel spannende wedstrijd, wisten de mannen van Polaris eindelijk een topwedstrijd te winnen. In de thuishal in Mierlo-Hout werd directe concurrent voor promotie, De Burgst Breda, met enig fortuin met 3-1 verslagen. Grote winnaar van het weekend werd door deze uitslag VC Jokers uit Maastricht, dat door deze uitslag verder wegloopt richting kampioenschap. Polaris en Breda gaan strijden om plaats 2.

 

De thuisploeg begon mat aan de wedstrijd, en liet het initiatief door te voorzichtig spel aan de ploeg uit Breda. De gasten lieten deze middag een vrij eenzijdig spelletje zien, waarbij de uitblinkende hoofdaanvaller Sjors den Dubbelden wel heel veel werd gebruikt. Vanaf 14-14 begon de coach van De Burgst met zijn tactische wisseltrucs om steeds drie aanvallers te houden. Dit leidde weer tot een 21-24 setpoint voor de gasten. Door enkele rake klappen van Mike Bijsterveld, en goed verdedigend werk van Jelle Jurrius werd het toch nog spannend, en werd de stand zelfs nog omgebogen in een 25-24 voorsprong. Een nipte aanraking door het Polaris blok leidde net niet tot setwinst, waarop Breda gedecideerd de set pakte met 25-27

In set twee en drie was het Polaris dat niet spectaculair, maar wel vrijwel foutloos speelde. Met mooie service-series van Cas Hesemans en kill-blocks van Sjoerd Heij, en Breda dat grossierde in aanvallende- en service fouten, leidde tot twee eenvoudige setoverwinningen aan Helmondse zijde : 25-21 en 25-16.

Set vier was er vervolgens weer één om van te smullen. Voor de volle Polaris tribunes hade Den Dubbelden de smaak deze set weer te pakken en leidde de Bredanaren naar een 12-15 voorsprong halverwege. Door enkele goede kill-blocks van Sjoerd Heij en Yannick van de Ven die ook aanvallend goede punten scoorde, werd door Polaris een 18-15 voorsprong genomen. Een zwakke fase, en een op dreef zijnde Den Dubbelden, kantelden de set weer in het voordeel van Breda . Op setpoint 21-24 had coach Hans van Steenis het opstellingsbriefje voor set 5 al ingevuld, maar daar was zijn team het blijkbaar niet mee eens. Door goed verdedigen van Job van de Hurk en invaller Steff de Vries stond het even later weer 24-24. Na een aantal zeer spannende en lange rally’s was het uiteindelijk Jelle Jurrius, die deze middag een een prima wedstrijd speelde, die het matchpoint wist te verzilveren met een mooie aanval : 28-26. Vier punten in de pocket, en weer aanhaken voor plaats twee als resultaat.

Stand aan kop in 2e divisie D :
1. VC Jokers  : 67 punten uit 18 wedstrijden
2. VC Polaris : 63 punten uit 18 wedstrijden
3. De Burgst  : 60 punten uit 17 wedstrijden

Enkele wedstrijdfragmenten :

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.