Polaris volleyballers pakken twee punten tegen Breda
  • In een bij vlagen rommelig duel hebben de mannen van Polaris de nipte winst aan de gasten van De Burgst/Breda moeten laten : 2-3 (25-23, 15-25, 23-25, 25-21, 11-15). Met name de te smalle selectie brak het team van coach Hans van Steenis op in de cruciale fases van deze wedstrijd. Eerste spelverdeler Luc van Bree was vanwege ziekte afwezig, en ondanks een verdienstelijke pot van Mike Boudewijns werd hij node gemist.

In een gelijk opgaande eerste set was de lengte van de Bredase mannen een plaag voor de thuisploeg. Aanvallend sloegen de gasten aan alle kanten van de blokkade langs, en was al te zien dat het een lastige middag zou worden. Aanvallend waren Steff de Vries (ditmaal op diagonaal) en Jelle Jurrius echter uitstekend op dreef, zodat na een spannend setverloop de eerste set toch werd gewonnen met 25-23.

In set twee raakte de langste man van De Burgst geblesseerd op een stand van 10-7 in het voordeel van Polaris, en in een fantasie-opstelling van de gasten keerde het spel totaal. Wat spelverdeler Mike Boudewijns ook probeerde, de aanvalsmachine stokte, Martijn Jurrius kwam de middenposisite versterken, maar de blokkade en verdediging was te matig. In een mum van tijd stond een 15-25 setverlies op het scorebord en stonden de ploegen weer gelijk.

In de derde set begon Mike Bijsterveld op de diagonaal positie, en tot halverwege deze set was dat, in combinatie met een leeggespeelde Jelle Jurrius geen succes. Na een grote achterstand werd Steff de Vries nu op de buitenpositie de vervanger van Jelle Jurrius, en nam Cas Heezemans de ploeg op sleeptouw. Een spannende inhaalrace na deze goede wissel van Van Steenis kwam net te laat, en Breda won de derde set met 23-25.

Polaris was echter weer bij de les, en zowel Mike Bijsterveld, Steff de Vries als Cas Heezemans scoorden regelmatig. Samen met een goed verzorgde pass van libero Job van de Hurk werd langzaam een voorsprong opgebouwd, De Burgst maakte aan het eind van de set een aantal fouten, die door Polaris goed werden afgestraft : 25-21.

In de vijfde set begonnen de Helmonders slecht, het spelletje was te eenzijdig, en alleen Cas Heezemans wist een voldoende te halen. De achterstand halverwege werd niet meer ingehaald, en zo kon de favoriet voor de titel in de 2e divisie D, De Burgs Breda, bij 11-15 toch nog juichen.

Coach van Steenis zag zijn ploeg bij vlagen goed, en bij vlagen matig acteren. “Met name in fases waarin een wissel nodig was om een speler even te laten herstellen, had ik niet of nauwelijk de mogelijkheden daarvoor. Hierdoor zakt een speler soms door de ondergrens, in plaats van dat ik dit kan voorkomen. Mijn complimenten voor het team, en met name voor Mike Boudewijns, die keihard gewerkt heeft.
We zijn nu lekker een weekend vrij, zodat we ons kunnen herstellen voor de volgende thuiswedstrijd tegen VC Landgraaf.”

Deze wedstrijd is op zaterdag 9 oktober in Sporthal ‘t Hout om 19.00 uur.