Polaris volleyballers sterk in Zevenhuizen : 1-3 winst

Voor de heren van Polaris stond de uitwedstrijd tegen middenmoter ZVH2 op het programma. In sfeervolle en drukbezochte sporthal in Zevenhuizen begon de thuisploeg sterk. Er kwam een 5-1 voorsprong op het bord. Alle aanvallen die Polaris afleverde werden verdedigd en de thuisploeg, met veel lengte, scoorde erop los. Polaris herstelde zich snel en nam op 12-13 het initiatief over. De passing was ijzersterk en de blokkade kreeg grip op de lange aanvallers van ZVH. Zeker over de midvoorpositie was Polaris veel sterker. Mede daardoor kwam Polaris niet echt in de problemen en won het de eerste set: 21-25.

In set 2 bleef het beeld hetzelfde. ZVH kreeg geen grip op de snelle midvooraanvallers en de lange buitenaanvallers van ZVH werden regelmatig afgeblokt. De harde aanvallen die het blok wel wisten te passeren werden veelvuldig sterk verdedigd door Jelle Jurrius en Job van den Hurk. Via 3-6 en 14-17 slopen er kleine foutjes in het spel van de Helmonders. Fataal werd dat niet. Via 20-19 werd de voorsprong weer gepakt en op 21-22 kwam Sjoerd Heij aan de service. Hij serveerde zijn ploeg naar 22-24. ZVH knokte nog 1 keer terug maar Cas Heezemans en Steff de Vries haalden de setwinst binnen: 24-26.

Set 3 was een formaliteit. ZVH kreeg geen vat op het gevarieerde spel van Polaris en moest steeds meer risico nemen met de service. Daardoor liep Polaris eenvoudig uit via 4-9 naar 8-14. Met Martijn Jurrius binnen de lijnen werd de midvoor positie versterkt en een sterke service serie van Steff de Vries leidde naar setwinst: 15-25. Daarmee was een 0-3 tussenstand en de wedstrijd gewonnen.

De 4e set begon Polaris mat. Met Martijn Jurrius en Tristen Koenen binnen de lijnen werd na door de servicebeurt van Martijn Jurrius een 9-5 achterstand omgebogen naar een 10-11 voorsprong. Polaris leek op een 5 punter af te stevenen toen het 15-19 werd. ZVH knokte zich nog een keer terug en bij Polaris was het beste er af. Onachtzaamheden bracht Polaris nog wel op setpoint maar op 30-28 kreeg ZVH loon naar werken.

Trainer coach Hans van Steenis was toch in zijn nopjes. ‘Een zeer goede wedstrijd, met veel variatie, en gebruik maken van de kracht van het individu. Als we deze vorm kunnen vasthouden tegen Hovoc, aankomende zaterdag, kunnen we het zelfs Jokers lastig maken’. Die wedstrijd begint in sporthal ‘t Hout om 19.00 uur.