Polaris volleyballers stomen door

In de thuiswedstrijd tegen mede-subtopper Saturnus uit Uden wonnen de Helmondse vrouwen terecht met 3-1. De mannen vervolgden de succesvolle zaterdag met een strakke 4-0 overwinning op voormalig titelkandidaat, en nummer drie op de ranglijst Hovoc uit Horst.
Vrouwen
Na een slechte competitiestart begon de ploeg van Ellen van Bree begin november resultaten te behalen, met als start een 1-3 uitoverwinning in Uden. Ook in de thuiswedstrijd tegen Saturnus kwam dezelfde stand op het scorebord in een leuke wedstrijd. In de beginfase was met name de pass onder de maat, er was grote servicedruk van de tegenpartij met een 1-6 achterstand tot gevolg. Hierna rechtte Polaris de rug en kwam gedurende de eerste set dichterbij door een goede verdediging, en een sterke Iza Swinkels op diagonaal. Het scoren was met name op de buitenkant nog wel een probleem, waardoor uiteindelijk nipt werd verloren (25-27)
Via een prachtige serviceserie van Febe van den Reek kwam Polaris in de tweede set op 10-0 voorsprong, en vanuit die positie volgde een regelmatige zege van de 2e set die uiteindelijk met 25-17 gewonnen werd. De derde set werd weer een thriller, en onder aanvoering van de hard werkende Anouk van Bree in de verdediging werd nu met 27-25 gewonnen.
In de afsluitende vierde set 4e set wist met name Sandra Teller een aantal keren rake klappen uit te delen en ook Fieke Vlaming en Josje Cuppen wisten menig bal op het midden te scoren. Met 25-18 winst in deze set is met de behaalde vier punten plaats 3 op de ranglijst nog steeds in zicht, een mooie resultaat. Om dit te behalen zullen de vrouwen zaterdag, in Urmond, wel moeten zien af te rekenen met rode lantaarndrager ADC.

Mannen
Wat vooraf een topper zou kunnen worden bleek een eenvoudige wedstrijd te zijn voor Polaris. De belangen vooraf waren duidelijk. Voor de gasten uit Horst was deze wedstrijd een van de laatste kansen om uitzicht te houden op de promotie degradatie plek. Voor de Helmonders was maximale winst van belang of enerzijds de druk op koploper Gepidae te behouden en anderzijds om de 2e plek veilig te stellen. Polaris kwam fel uit de startblokken. De tegenstander werd van het kastje naar de muur gespeeld en met 25-18 was de eerste setwinst een feit. In set 2 stribbelde Hovoc wat meer tegen. De gasten uit Horst starten goed en namen een 5-7 voorsprong. Voor Polaris het signaal om het eigen spel te verbeteren, en via 9-7, 14-9 werd een 17-14 voorsprong genomen. Hovoc vocht zich terug tot 18-17, waarna de aanvallers van Polaris het heft in handen namen. Via 25-22 werd ook de 2e set gewonnen. In set 3 wist Hovoc een vroege voorsprong wat langer wat te houden: 8-12. Daarna was hetzelfde beeld als in de 2e set zichtbaar, wat leidde naar 25-21 setwinst. In set  4 was het snel beslist. Via 3-0 en 6-2 lieten de heren van Polaris duidelijk zin wat hun intenties waren: de 5 punten in Helmond houden. Wissels aan Helmondse zijde deden daar niets aan af. Mike Boudewijns en Jelle jurrius maakten hun opwachting. De set werd met 25-13 gewonnen en Polaris voegt 5 punten toe aan haar totaal. Het halen van de 2e plek, met promotiewedstrijden naar de Tweede Divisie als bonus, is binnen bereik. Aankomende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen laagvlieger Stravoc en op zondag speelt het team, in eigen sporthal ’t Hout, de halve finale van de beker om 16.15 uur.