Polaris volleybalsters boeken mooie doordeweekse overwinning

Het 1e vrouwenteam van VC Polaris speelde op donderdagavond de competitiewedstrijd uit bij VC Weert, en speelde een prima wedstrijd. Het team van coaches Ellen van Bree en Mike Boudewijns was direct goed bij de les, en hoewel dat een verdienste was van het hele team waren het in aanvallend opzicht vooral Iza Swinkels en Pien Korbijn die veelvuldig wisten te scoren. En bovendien kon Febe van de Reek  het midden ook regelmatig bedienen doordat het passend goed klopte. Polaris wist de set dan ook overtuigend te winnen met 21-25.

In het begin van de tweede set maakte Polaris meer eigen fouten en wist Weert een 9-4 voorsprong te pakken, Polaris wist zich echter te herpakken en kon de Helmondse ploeg na 17-17 een gat te slaan door met name blokkerend erg te overtuigen; Suzy Naus speelde daarin duidelijk de hoofdrol: 19-25.
In set drie begon Polaris wederom en dat leidde tot een 13-7 achterstand. Hierna herpakte de ploeg zich weer. Joella van de Ven werd aan het net goed vervangen door Fleur Korbijn zodat op de diagonaal meer aanvalskracht ontstond. De wissel pakte goed uit en Polaris had op een 16-18 voorsprong weer het initiatief. Door een aantal eigen aanvallende fouten ging de set toch verloren met 25-22, en keerde de spanning in de wedstrijd weer terug.
Echter daar had Polaris geen zin in. Na een redelijk gelijk opgaand begin, laat de ploeg opnieuw zien dat er maar 1 team aanspraak maakt op de winst! Wederom draaide het eigen spel in de tweede helft van de set uitstekend en via 20-25 rolde er een zeer terechte 1-3 winst uit. Een knappe teamprestatie, en het levert Polaris een mooie 4e plek op.
As zaterdag 28 januari om 17.00 uur speelt Polaris thuis tegen Somas Activia DS3.