Polaris volleybalsters pakken volle winst tegen Nuvoc

De volleybalsters van VC Polaris traden zaterdag aan tegen nr. 2 op de ranglijst Nuvoc, met 6 punten voorsprong 0p Polaris. Polaris liet deze avond zien daar iets aan te willen gaan doen.

Na een gelijk opgaand begin werd halverwege de set werd door een sterke service-serie van Joella van de Ven  een gaatje geslagen 18-16. Door een paar eigen fouten wist Nuvoc toch weer terug te komen 24-24, maar via een geweldige killblock van Suzy Naus was het Polaris dat terecht met de setwinst aan de haal ging: 26-24

In de 2e set denderde de Polaris trein door, en de ploeg van coach Ellen van Bree speelde deze set een hoog niveau. Omdat het verdedigend en passend, onder leiding van Anouk van Bree heel goed in elkaar zat kon Febe van den Reek haar aanvallers met gevarieerd spel goed bedienen. Pien Korbijn en Fieke Vlamings waren de meest scorende spelers. Polaris liep dan ook met 19-13 uit.  Maar het was met name het collectief dat een heel dik compliment verdiend. Via 25-15 nam Polaris een mooie 2-0 voorsprong.

Maar daarmee was de thuisploeg nog niet tevreden, de ploeg wilde voor eigen publiek nog meer te laten zien. Polaris liet wederom zien dat het met name verdedigend heel goed in elkaar zat en dat daaruit een mooie voorsprong kon worden opgebouwd. Een 20-16 voorsprong gaf de verhoudingen dan ook goed weer. Polaris kwam toen passend even onder druk waardoor de voorsprong verdween en er tegen een 20-21 achterstand werd aangekeken. Echter Polaris liet zien over veerkracht te beschikken en wist de zwakke fase weer te herstellen. Iza Swinkels nam daarin het voortouw en een mooie 3-0 voorsprong was een feit na 25-22 setwinst.

Tot slot volgde nog een set waarin het niveau zienderogen daalde, met vele fouten aan beide kanten, en zo ontstond naar het einde van de set toe een heel spannend reeks. Polaris gaf niet op en bleef  knokken voor ieder punt. Uiteindelijk werd het 33-31 en was de eerste 4-0 overwinning een feit.

“Ik ben erg tevreden over het vertoonde spel in de eerste 3 sets; die waren van een goed niveau. Ik heb vandaag een team gezien dat voor iedere bal wil gaan en niet opgeeft. Dat is de basis, vanuit daar kun je verder bouwen. Dat we in de vierde set terugvallen is zonde maar we blijven vechten voor ieder punt, en dat we die set dan nog binnenhalen geeft de jonge ploeg vertrouwen en dat is belangrijk.

Volgend weekend volgt om 17.00 uur een wedstrijd in en tegen VC Kessel, dat op plaats 10 staat.