Polaris volleybalsters veroveren koppositie

In deze rare competitie legt Polaris de lat voor zichzelf hoog, de teamdoelstelling is duidelijk: zo hoog mogelijk eindigen in deze competitie voor die hele kleine kans op promotie. Dan is iedere wedstrijd heel belangrijk en daarom stond er ook zaterdag in Gennep weer veel op het spel tegen Flamingo’s.

Polaris begon niet al te sterk aan de eerste set; het spel was niet overtuigend en er werden nogal wat eigen fouten gemaakt. Maar gedurende de set wist de ploeg op pure klasse wel het tij te keren en werd in het midden van de set het verschil gemaakt. Pien Korbijn kwam een aantal keren prima door aan de buitenkant. Samen met een goede servicedruk was het genoeg om set 1 te winnen. 19-25
In de 2e set was het spelbeeld erg vergelijkbaar met de set 1, weer een niet al te overtuigend begin. Maar via een mooi killblock van Joella van de Ven, die vanwege de afwezigheid van Suzy Naus, haar taak op het midden naar behoren uitvoerde, wist Polaris weer gestaag het verschil te maken, met als resultaat wederom een 19-25 setwinst.
Ook in set drie werd in de middenfase weer het verschil gemaakt; een aantal mooie verdedigende acties van Iza Swinkels brachten de juiste energie binnen de ploeg. Via een 13-17 voorsprong leek Flamingo’s in de eindfase nog terug te komen, maar met solide spel werd door Polaris via 21-25 setwinst een 0-3 voorsprong genomen.
Goed verdedigend en passend werk van Anouk van Bree in set vier  zorgde ervoor dat de aanvallers volop de kans kregen om te scoren. De ploeg bouwde in deze slotset weer een kleine voorsprong op en ook deze set werd met 19-25 winst afgesloten.
Polaris deed wat er vooraf van hen verwacht werd, een 0-4 winst. Al was het niet altijd even overtuigend maar het resultaat telt in deze.
“Het spel kan echt beter en dat weten we, maar dit zijn van die wedstrijden waar je alleen maar setjes kan verliezen… het doel was om dat niet te laten gebeuren. Dat is gelukt, zeer zeker dus ruimte voor verbetering met name in de communicatie en het benutten van de kansen die we krijgen om te scoren.
Maar de 1e plaats is weer heroverd en daar mogen we met het jonge team trots op zijn, aan ons de taak dit over 2 weken tegen Havoc vast te houden”, aldus coach Ellen van Bree.
In principe kan er dit seizoen niet worden gepromoveerd, maar mochten er Teams in de 2e of 3e divisie afvallen, dan kan de kampioen van de promotieklasse spekkoper worden. Polaris hoopt hier uiteraard op !