Polaris volleybalsters winnen debuut in 3e divisie

De Polaris vrouwen promoveerden afgelopen seizoen naar de 3e divisie, en hopen zich hier minimaal in de middenmoot te kunnen plaatsen. De selectie, nog steeds voornamelijk bestaand uit tieners, heeft in de voorbereiding op het seizoen heel wat tegenslag gehad. Danielle Nooijen is langdurig geblesseerd door een afgescheurde kruisband, maar gelukkig heeft het team 3 jonge speelsters die volop in ontwikkeling zijn en met D1 meetrainen. Isa van der Kant en Fleur Korbijn waren er zaterdag bij.

In set één was er vanuit de thuisclub meteen hoge servicedruk en Polaris wist de juiste spelers te vinden om op te  serveren. De tegenstander kwam daardoor totaal niet aan spelen toe, en Polaris kon middels een gevarieerde aanval naar hartelust scoren. Passend, verdelend en aanvallend was het prima in orde en was VC Polaris duidelijk de betere ploeg. Met 25-17 was de 1e set duidelijk en terecht voor de thuisploeg.
In de 2e set was eigenlijk eenzelfde spelbeeld te zien, Via een mooie service-serie van Joella van de Ven werd halverwege de set een gaat geslagen, en volgde een 20-16 voorsprong. Ook in deze set was Polaris duidelijk de betere ploeg en was een 2-0 voorsprong na 25-18 een feit.
Begin 3e set was ook nog prima maar daarna legde de tegenstander Polaris steeds meer druk op. Het gehele spel werd slordiger en bovendien konden Volley Tilburg makkelijker de gaatjes in de verdediging bij de thuisclub vinden. Nadat de Helmondsen nog een 22-20 voorsprong namen was het gedaan met de druk, en liet Polaris de set onnodig aan de tegenstander: 23-25.  Anouk Vorselaars maakte in deze 3e set haar debuut in Polaris D1. Anouk, komend vanuit de eigen jeugdopleiding maakte de overstap van D2 naar D1.
In de 4e set nam VC Polaris wel weer het betere spel op, vele rally’s volgden en vaak was Polaris de winnaar. Anouk Vorselaars liet zien een hele goede aanwinst  te zijn voor D1 en gaf met twee hele mooie killblocks haar visitekaartje af. Na een overtuigende 25-17 setwinst konden 4 punten worden bijgeschreven, een prachtig begin van deze nieuwe competitie.
Coach Ellen van Bree : “Een hele mooie openingswedstrijd, goed voor het vertrouwen van het team, vanuit hier kunnen we verder bouwen aan de ploeg waar nog heel veel groeimogelijkheden in zitten. Aan ons de taak om constanter te worden. De komende weken gaan we zien waar we precies staan in de 3e divisie daar is het nu nog te vroeg voor. Maar ik ben tevreden met het vertoonde spel.”
De volgende wedstrijd is op 1 oktober tegen Olympia in Panningen om 18.00 uur. Ook Olympia wist de eerste wedstrijd met 1-3 te winnen, zodat dit een goede graadmeter wordt.
           

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.