Polaris volleybalsters winnen weer

Met een 0-4 overwinning keerden de Polaris vrouwen terug uit Beek en Donk. De eerste plaats in de promotieklasse is daardoor weer wat steviger in bezit van de Helmondsen.
Bedovo 1 – Polaris 1 : 0-4 (22-25, 16-25, 17-25, 18-25)

De Polaris-service die tot nu toe in de wedstrijden steeds een groot wapen was haperde in set één nogal eens en de set ging dan ook lang gelijk op 16-16. Vanaf die stand zette de ploeg van Ellen van Bree de gashendel open, en via 19-22 werd de set met een aantal mooie aanvallen met 22-25 binnengehaald.
In de 2e set werd er veel meer gevarieerd in de service en dat bleek een goede zet. Via Joella van de Ven werd direct een gat geslagen: 4-10. Gedurende de set werd de voorsprong gestaag uitgebreid, en kon de 15e jarige Megan van Drunen in deze set speelminuten maken,  en ze deed dat zeer verdienstelijk: 16-25.
In set 3 kwam Polaris geen moment in de problemen, en zonder zelf geweldig te spelen maar altijd met een flinke dosis hard werken, had Bedovo geen schijn van kans : via 17-25 verscheen een 0-3 voorsprong op het scorebord.
Ondanks dat in de vierde set wederom de service niet optimaal draaide wist Polaris aanvallend wel te overtuigen. Vooral op het midden via Fieke Vlamings werd menig maal uitstekend gescoord. Febe van den Reek bediende haar een aantal keren prima, en via 18-25 werd ook deze set degelijk binnengehaald.
“Dit zijn niet de altijd de mooiste wedstrijden en dat bleek vandaag ook maar weer eens. Toch ben ik zeer tevreden met deze 5 punten. Zoals gezegd wordt van tevoren verwacht dat je wint, gezien de stand. En dat we dat dan ook doen, en met overtuiging, daar ben ik dan zeer tevreden over”, was de korte eindconclusie van Ellen van Bree. Concurrent voor plaats 1, TFC Terraveen, ging met 3-2 onderuit in St. Anthonis, zodat de 1e plaats op de ranglijst iets ruimer is geworden.
Op zaterdag 20 november volgt een thuiswedstrijd, helaas zonder publiek, tegen laagvlieger Volley Tilburg 5 om 17.00 uur.