Polaris volleybalvrouwen tonen veerkracht in Uden

In een prachtige wedstrijd tegen Saturnus in Uden stond Polaris op de rand van de afgrond, maar wisten de jonge meiden van coach Ellen van Bree de wedstrijd toch te keren, en ging het team met een zwaarbevochten 2-3 overwinning huiswaarts : 19-25, 25-13, 28-26, 24-26, 14-16.

Polaris kwam zaterdag ijzersterk uit de startblokken, op alle fronten begonnen de Helmondsen beter dan de thuisploeg, en via een 5-13 voorsprong, een geweldige verdediging, en mooie aanvallen leidde dit tot een puike 1e set 19-25 winst.

In het vervolg van de wedstrijd kon Polaris dit niet vasthouden. De passing haperde en de poeg kwam niet onder de Udense servicedruk uit, met 25-13 setverlies tot gevolg.
In de derde set liet Polaris zien over veerkracht te beschikken, het team herpakte zich. Na goed spelverdelend werk van Febe van de Reek bouwde Polaris een 8-14 voorsprong op, maar liet daarna de thuisploeg toch weer dichterbij komen. Een spannende set einde was het gevolg, waarbij Polaris drie setpoints niet wist te verzilveren. De set ging, na vele service-fouten van beide ploegen uiteindelijk met 28-26 verloren.
Polaris rechtte echter haar rug en wist zich de loop van 4e set terug te knokken in de wedstrijd. Bij een 23-19 achterstand kwam  er terug geloof in de ploeg dat een winstpartij er nog steeds in zat. Via Joella van de Ven, die goed inviel, acteerde Polaris zowel serverend, passend als aanvallend ijzersterk, stond Saturnus bij 24-22 zelfs op matchpoint, maar via 24-26 haalde Polaris nipt de winst in de vierde set binnen.
In de vijfde set wist Polaris een 8-5 achterstand om te buigen in een 8-10 voorsprong. Uitstekend blokkerend werk van Fieke Vlamings en Suzy Naus brachten de ommekeer in de set. En via een 14-16 overwinning behaalde de ploeg een uiteindelijk lastige, maar dikverdiende overwinning.

“De ploeg toonde veerkracht en ik heb vuur in de ogen van de speelsters gezien. We hebben ons heerlijk teruggeknokt na een 2-1 achterstand. Complimenten voor het hele team. Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten!” aldus coach Van Bree.

De volgende wedstrijd is komende zaterdag, wederom tegen Saturnus, maar dan tegen het 2e vrouwen-team. Tijdstip 19.00 uur in sporthal ‘t Hout.

     

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *