Polaris vrouwen alleen koploper na mooie 3-1 overwinning

Polaris kwam afgelopen zaterdag tegen het zwakker geachte VC Tilburg prima uit de startblokken, na een zeer zwakke tweede set kwam de ploeg weer op stoom en kon de wedstrijd eenvoudige met 3-1 worden gewonnen.

Met verzorgd spel in de passing kon spelverdeler Febe van de Reek in set één haar aanvallers prima bedienen. Er werd dan ook veelvuldig gescoord op de diverse posities, met name Fieke Flamings kon op midden menige rake klap uitdelen. Er volgde dan ook een mooie 25-17 setstand.
Hoe anders was dat in de daarop volgende set, Polaris kwam niet onder de servicedruk uit van Volley Tilburg, dat zelf ook in een flow kwam. In communicatie en voorspelbaarheid ging het mis, en de jonge Tilburgse ploeg scoorde eenvoudiger dan Polaris : 17-25
Daarna ging Polaris uit een ander vaatje tappen; de servicedruk werd opgevoerd en beter geplaatst en gaf de Helmondse ploeg meer lucht. Bovendien liep de passing weer beter, en door wat omzettingen en kon het goede spel van set één weer wroden opgepakt. Via een 18-11 voorsprong kwam Polaris, met wederom een goed Iza Swinkels, aanvallend ook weer beter tot scoren: 25-16.
De vierde set verliep eigenlijk een beetje op dezelfde wijze, wederom werd er weer heel goed geserveerd door met name Suzy Naus en Danielle Nooijen, zodat er al snel een 24-16 matchpoint op het scorebord stond.  Het beslissende 25e punt liet daarna echter nog een hele tijd op zich wachten. Maar uiteindelijk wist de ploeg met 25-22 de vier winstpunten noteren.
Coach Ellen van Bree : het was een 3-1 winst, die niet al te gemakkelijk tot stand kwam. Ondanks dat het bij lange na niet vlekkeloos verliep en we qua passing in deze wedstrijd regelmatig onder druk stonden hebben we het toch knap uitgespeeld uiteindelijk. En uiteindelijk toch 4 verdiende punten plus een stevigere koppositie, door het verlies van concurrent TFC uit Terraveen.”
Volgend weekend volgt een uitwedstrijd tegen Skunk, de wedstrijd begint om 16.30 uur in sporthal
De Bunders in Veghel.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *