Polaris vrouwen komen tekort tegen koploper Olympia

Tegen de sterke koploper Olympia uit Panningen, dat veruit de sterkste ploeg is van de 3e divisie D, kwam Polaris er gedurende de wedstrijd meestal niet aan te pas. Toch werd er nog een setje gepakt, en meer zat er ook echt niet in.

Met een sterke service van de gasten stond Polaris vanaf het begin direct onder druk. Als de servicepass in order was, bleek de blokkade en verdediging van de Limburgsen net wat degelijker, zodat de rally’s vaak in het voordeel van Olympia eindigden: 15-25 setverlies.

In de tweede en derde set werd het echter spannender. In set drie startte Polaris met meer overtuiging waarbij de pass iets beter lag waardoor spelverdeelster Febe van den Reek haar aanvallers beter kon bedienen. Pien Korbijn komt dan ook een aantal keren goed door aanvallend terwijl Suzy Naus blokkerend goed werk verrichtte. Na 11-8 en 16-16 gaat het nog lang gelijk op maar uiteindelijk is via 22-25 Olympia wederom net de betere ploeg.

In de derde set gaat het wederom een hele tijd gelijk op tot 18-18. Polaris wist nu via Fieke Vlamings op het midden een aantal keren goed door te komen en verdedigend maakte Iza Swinkels een paar belangrijke reddingen. Toch komt Olympia op een 22-23 voorsprong, echter via een killblock van Joella van de Ven zet Polaris een eindsprint in. Uiteindelijk serveert Febe van den Reek met een ace de set uit: 25-23.

De setwinst gaf de Helmondse volleybalster echter geen vleugels, en na een set met heel veel eigen fouten, passend, serverend, werd de laatste set, en de wedstrijd ruim verloren: 10-25.

Door de ingecalculeerde nederlaag blijft debutant Polaris keurig op een 6e plaats staan, met nog kansen genoeg op een paar plaatsjes winst bij een goed resultaat in de volgende wedstrijden. Dat kan de ploeg echter pas op donderdag 26 januari laten zien in en tegen Weert om 20.30 uur.