Polaris vrouwen lijden onverwachte nederlaag

Afgelopen zaterdag leek koploper Polaris aanvankelijk onderweg naar wederom een overwinning in Veghel, maar middenmoter Skunk wist de wedstrijd knap te keren.
Skunk 1 – VC Polaris 1 : 3-1 (18-25, 25-20, 25-19, 27-25)

In een zeer gelijk opgaande wedstrijd komt Polaris goed uit de startblokken met heel verzorgd spel op alle fronten. De voorsprong in de set via 9-15 kon dan ook steeds verder uitgebouwd worden. In het verdere verloop van deze set volgde een kleine dipje maar dat stond een zeer terechte 1e setwinst niet in de weg. Met 18-25 trok Polaris duidelijk aan het langste eind.
In het begin van de tweede set ging Polaris op dezelfde voet door, waarbij vooral via een uitstekende service van Febe van den Reek en Joella van de Ven een 10-14 voorsprong op het scorebord kwam. Vanaf die stand kwam Polaris passend en dus daarna uiteraard ook aanvallend steeds meer onder druk te staan. Skunk kon haar eigen spelletje spelen, met sterke aanvallers, en het leidde tot 25-20 winst voor de thuisclub,  en dus een 1-1 tussenstand die op dat moment een goed beeld van de verhoudingen in de wedstrijd gaf.
In set 3 kwam Polaris vanaf het begin steeds moeilijker onder de servicedruk uit. Het geloof in eigen kunnen zakte bij de jonge ploeg van Polaris steeds verder weg. Ondanks dat bleef de ploeg vechten voor ieder punt maar dat was niet genoeg. Skunk kwam terecht op een 2-1 voorsprong (25-19).
Polaris bleef knokken en vocht zich heel knap terug in de wedstrijd. Er werd hard gestreden om ieder punt. Een set waar alles in zat en die tot het einde dan ook super spannend bleef. Uiteindelijk wist  Skunk deze zinderende laatste set met 27-25 te winnen.

“Het was een wedstrijd die een 5e set verdiende, echter we maken zelf teveel fouten en tegen een tegenstander als vandaag kun je je dat niet veroorloven. Dat de scheidsrechter in deze set echt een aantal keren flink mis zit in ons nadeel is dan heel erg balen maar zolang we zelf meer fouten maken kan en wil ik dat niet als excuus aanvoeren. Dus uithuilen en werken aan de punten die niet goed gingen. ”

Doordat concurrenten Hajraa en TFC ook punten lieten liggen, blijft Polaris wel lijstaanvoerder in Promotieklasse C. In de komende weken ligt de competitie vermoedelijk stil vanwege de nieuwe corona-maatregelen.