Polaris vrouwen opnieuw de sterkste in verlenging
In eigen hal wist Polaris in een uiterste krachtsinspanning met 3-2 te winnen van Hajraa 2 uit Eindhoven. Door deze overwinning staat de ploeg van Ellen van Bree aan kop in de promotieklasse, zij het dat TFC Terraveen de ploeg nog op de ranglijst kan passeren.
Polaris – Hajraa 2 : 3-2 (25-17 , 13-25 , 15-25 , 25-20 , 15-9)

Na een voorzichtig begin van kwam Polaris in de loop van de set steeds beter in de wedstrijd.  Een goede pass in combinatie met eigen service-druk was de basis voor deze set, en Fieke Vlamings vlamde keer op keer op het midden. Echter Danielle Nooijen zorgde met het service voor het definitieve gat in de set.  Een goede setwinst met 25-17.
In set twee en drie was het juist de haperende pass die Polaris parten speelde. Bovendien viel de eigen servicedruk, helemaal weg, waardoor spelverdeler Febe van den Reek gedwongen werd tot het aanspelen van de passers/lopers, die tegenover een goed blok van Hajraa stonden. Hajraa was met servicedruk en de veel scorende diagonaal veel sterker. 13-25 en 15-25 en een kanslose 1-2 achterstand tot gevolg.

Polaris wist zich vanaf set vier echter knap te herpakken, en de uitstekend spelende Iza Swinkels nam het team mee op sleeptouw. Enkele lange rally’s werden winnend afgesloten, en aanvallend kwamen de Helmondsen er weer beter door . Het geloof in eigen kunnen kwam terug, en met enkele mooie kill blocks op midden resulteerde dit in een 25-20 setwinst.
In de vijfde set wist Polaris het niveau van set vier vast te houden. De servicedruk was weer optimaal, de aanvalsters scoorden eenvoudig, en dat was de basis voor een regelmatige setwinst. Met 15-9 ging Polaris met de 3-2 winst, met als resultaat de voorlopig 1e plaats op de ranglijst.
” Keihard hebben we teruggeknokt na een 1-2 achterstand. Heel knap omdat we het heel zwaar hadden in set 2 en 3. Als je je dan zo terug vecht in de wedstrijd dan ben ik daar vooral heel tevreden over. We hebben duidelijk niet onze beste wedstrijd gespeeld maar met deze jonge ploeg dan toch nog zo te winnen dan is dat een heel groot compliment voor het hele team!”, aldus de tevreden coach Ellen van Bree.
Volgende week speelt Polaris uit bij nummer 11 Bedovo, dat toch een niet te onderschatten tegenstander is, gezien de laatste 2-3 overwinning bij VC Tilburg.