Polaris vrouwen pakken weer 4 punten tegen Horn

Polaris kwam tegen degradant HHC in Horn afgelopen zaterdag stroef uit de startblokken. Er werden veel eigen fouten gemaakt en de Helmondse volleybalsters keken dan ook al vrij snel tegen een 13-8 achterstand aan. Hoewel Polaris zich daarna wat herstelde en terugkwam tot 15-14 was het toch HHC dat de set binnen wist te halen: 25-20.

Polaris verzorgde vanaf het begin van de 2e set het spel veel beter. En zo kon met name Fieke Vlamings veelvuldig scoren op het midden. Een 13-17 voorsprong was dan ook meer dan terecht. Toch liet Polaris HHC terugkomen, maar de mindere periode was van korte duur. Anouk Vorselaars viel prima in en Fleur Korbijn wist via een prima service de setwinst uiteindelijk binnen te halen: 22-25.

Polaris trok de stijgende lijn in de 3e set door. De passing werd prima verzorgd, waardoor de ploeg veel tot scoren kon komen. Bovendien werden veel rally’s winnend afgesloten. Blokkerend zat het ook goed in elkaar en kreeg de ploeg van coach Ellen van Bree steeds meer vat op de aanvallen van de tegenstander. Een hele goede set waarin iedereen een mooi niveau haalde: 15-25

Bij de start van de 4e set haperde het spel van Polaris toch weer. De HHC verdediging stond als een huis, de Helmondse aanvallers kwamen moeilijk tot scoren, en bovendien haperde de eigen service; met een 9-3 achterstand tot gevolg. Echter, toen bewees Polaris over een flinke dosis vechtlust te beschikken. Ondanks het goede verdedigende werk van HHC kwam Polaris steeds dichterbij, nam zelfs een kleine voorsprong en gaf deze niet meer af: 23-25 setwinst en een 1-3 overwinning.

Ellen van Bree: “Met de 3-1 winst en 51 punten op zak kunnen we de laatste 2 wedstrijden lekker vrijuit spelen en kijken wat er nog mogelijk is. Het verschil tussen de nr. 2 (Weert) en wij (nr 8) is heel klein in punten en iedereen in deze 3e divisie is erg aan elkaar gewaagd. Een mooie uitdaging om ons volgende week te meten met Vocala dat 5 punten meer heeft dan wij.”

De wedstrijd tegen Vocala is in sporthal ‘t Hout om 19.00 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.