Polaris vrouwen verliezen bij Nuvoc Veldhoven
Afgelopen zaterdag speelde Polaris in de strijd om plaats 7 tegen de vrouwen van Nuvoc.
De Veldhovenaren zetten Polaris in hun thuishal direct vanaf het eerste punt onder druk en de ploeg van Ellen van Bree had daar zichtbaar moeite mee. Polaris maakte de ene eigen fout naar de andere, en speelde de slechtste set van dit seizoen: 25-11 setverlies.
Hoe anders begon Polaris aan de tweede set. Met volle service druk en een totaal andere energie werden ballen van de grond gehaald, en aanvallend maar vooral blokkerend zat Polaris er zeer goed bij, Suzy Naus speelde blokkerend wederom de hoofdrol, en de erg jonge Fleur Korbijn wist aanvallend de meeste punten binnen te halen. Anouk Vorselaars gaf met een mooi geplaatste aanval het laatste zetje naar een zeer verdiende setwinst voor Polaris: 20-25.
Met een 1-1 tussenstand was de hele wedstrijd weer open, en ook in de derde set startte Polaris met volle overtuiging. Febe van den Reek legde met haar service heel veel druk en dat was de basis voor een 0-7 voorsprong. Polaris liep steeds meer uit en speelde, tot dan toe, een goede set die via een 8-17 voorsprong tot uiting kwam. Vanaf dat moment kwam Polaris passend weer steeds meer onder druk en wisten de Helmondsen aanvallend ook niet meer te overtuigen. Nuvoc kwam helemaal terug in de set en bij 22-22 volgde een zeer spannende eindfase. Uiteindelijk was het Nuvoc dat aan het langste eind trok 27-25.
Deze klap kwam hard aan bij Polaris. Bij de start van de 4e set was dat dan ook heel goed te merken, met een 5-0 achterstand als gevolg. En hoewel Polaris er nog alles aan deed om het tij te keren, liep de ploeg de hele set achter de feiten aan. Werklust en inzet was er zeker maar de overtuiging ontbrak. Met 25-18 verloor Polaris de vierde set en daarmee ook de wedstrijd.
Coach Ellen van Bree : “Met 5 punten uit de laatste 4 wedstrijden doen we onszelf wel tekort, en moeten we zelfs nog knokken om niet in de gevarenzone te komen. In de thuiswedstrijd, volgende week tegen Kessel (19.00 uur in sporthal ‘t Hout) zijn we bij winst veilig voor handhaving in ons eerste jaar in de 3e Divisie.” Kessel won afgelopen weekend met 3-1 van nummer 5 VC Weert, dus Polaris is gewaarschuwd.