Dames Polaris verliezen seizoensopener tegen Set Up

Afgelopen zaterdag was de start van het nieuwe volleybalseizoen, waarbij de Polaris-vrouwen in sporthal ‘t Hout in Helmond een eerste test beleefden in de derde divisie. Het team speelde tegen Set Up uit Meerlo. Met een mooi aangevulde selectie probeert Polaris om in dit seizoen dichter naar de top-4 te kruipen. Iets wat vorig seizoen net niet lukte.

De Helmondse ploeg startte fel en gedreven en vanuit een goede pass- en spelverdeling konden de aanvallers volop scoren. Het was via de service van Fieke Vlamings dat Polaris halverwege de set een gat wist te slaan. Fleur Korbijn was aanvallend niet te stoppen en bovendien was het team blokkerend erg sterk op dreef. Eva Remmen, die prima inviel, voerde verdedigend haar taken goed uit, met een mooie regelmatige 25-20 setwinst als gevolg.

Set Up pakt regie over

In set twee begon de ploeg van coach Ellen van Bree nog prima, maar gedurende de set kwam Set Up steeds meer in haar spel. Polaris kon niet meer het overtuigende spel laten zien dat ze in de eerste set wel brachten. Te veel eigen fouten en te weinig passie leidde tot 18-25 setverlies.
In de derde set startte Polaris met Milou de Kort en Joëlle Frijters in de basis. Joëlle Frijters deed dat naar behoren via een mooie aanval en een prima blokkade. Polaris kwam in deze gewijzigde opstelling nog met 18-15 voor, maar het was daarna voornamelijk Set Up’s nummer 10 die aanvallend en blokkerend niet te stoppen was. De derde set werd met 22-25 verloren.
Polaris Dames 1

Spannend slot ondanks verlies

Febe van den Reek wist in set vier met een aantal sterke services Set Up onder druk te zetten. Polaris knokte zich onder haar aanvoering terug in de wedstrijd, met een enerverend slot. Na kansen over en weer, trok Set Up aan het langste eind met 27-29. Het 1-3 verlies was een domper voor de thuisploeg.Coach Ellen van Bree vat samen: “Echt zonde dat we het spel van de eerste set niet konden vasthouden, en hoewel we goed terugkomen in de vierde set was dat tegen een goed spelend Set Up niet genoeg. Volgende week hebben we de kans om ons opnieuw te bewijzen, in de wedstrijd in en tegen VC Weert.”

Polaris Dames 1
[Verslag en foto’s: VC Polaris]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *